Direkt till innehållet
En del av Region Halland
ALE MÖLLER - XENO MANÍA
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2021-10-05

ALE MÖLLER - XENO MANÍA

Jubileumskonsert Halmstad - 50 år som artist

Ale Möller firar 50 år som scenartist 2021! I samband med detta har det släppts ett storslaget musikkonstverk som hyllar lusten till det främmande – ”Xeno Manía”. Albumet är sprunget ur ett beställningsverk för Sveriges Radio, där Ale fått handplocka  musiker att ingå i niomannabandet för projektet. Varje bandmedlem är ett starkt namn med en egen musikalisk karriär. Med dubbla slagverk, blåsarsektion och nyckelharpa som blandar sig med Ales alla udda instrument skapas en egen klang.

Under sin verksamma tid som artist har Ale hunnit med en mängd prestigefyllda samarbeten både på hemmaplan samt runt om i världen och har över 1000 låtar noterade hos STIM. Han kan betraktas vara en av våra största musiker  på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen och kallas ”The Godfather of Nordic folk”. Som enda skandinav har han mottagit det hedrande priset ”Folk Alliance Lifetime Achivement Award”, ett pris som han delar med bland andra Joni Mitchell, Bob Dylan, Harry Belafonte och Joan Baez.

Ales musik blir aldrig mainstream och han lyckas kombinera det traditionella med det nya och angelägna. Det Möllerska soundet lockar lyssnaren att öppna nya dörrar. I rollen som estradör, musikant, kompositör, professor och inspirerad föreläsare fortsätter Ale Möller att utmana och expandera musikens gränser.

På scen:

Ale Möller (div musikinstrument)

Jonas Knutsson (saxofoner)

Blagoj Lamnjov (klarinetter)

Max Agnas (piano, keyboard)

Karin Hammar (trombon)

Erik Rydvall (nyckelharpa)

Rubem Farias (bas)

Liliana Zavala (percussion)

Robin Cochrane (trummor, percussion)

 

Även Jazz i Halmstad har i år jubileum, då föreningen firar 30 år som verksam jazzklubb. Det vill vi fira med alla er medlemmar som genom att besöka våra konserter bidrar till den levande jazz-scenen i Halmstad. Mer information kommer inom kort.

Förköp på Halmstad Turistbyrå • Lilla Torg • Halmstad • Tel. 035 – 120 200

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2021-10-05 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev