Direkt till innehållet
En del av Region Halland
AMALIE STALHEIM DUO
Varbergs Teater, Varberg 2019-11-17

AMALIE STALHEIM DUO

17 november kl 19.00 i Varberg

Franska sonater & suite italienne

Artister

Amalie Stalheim – cello
David Huang – piano

Cellisten Amalie Stalheim är från Norge och en av skandinaviens mest lovande unga musiker. Hon vann Solistpriset 2018, som utdelas av Kungliga Musikaliska Akademien och är Sveriges största solisttävling. I och med detta är hon 2018–2020 Sveriges Radios P2:s ”Artist in Residence”.

Tidigare har Amalie vunnit första pris i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker (2015) och Yamaha Music Foundation Europe Competition. På Verbier Festival i 2016 mottog Amalie det prestigefyllda Firmenich-priset. Säsongen 2018/2019 inkluderar soloframträdanden med Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Nordiska Kammarorkestern, Malmö SymfoniOrkester, Sveriges Radios Symfoniorkester och Norska Radions Symfoniorkester. Amalie studerar nu för Torleif Thedéenoch Kathryn Stott för att ta solistdiplom vid Norges Musikhögskola. Hon spelar på en cello byggd av F. Ruggieri 1687.

År 2014 var det den svensk-kinesiske pianisten David Huang som vann Solistpriset och utsågs till P2 Artist in Residence på Sveriges Radio, vilket lett till åtskilliga inspelningar och framträdanden. David Huang är en flitigt engagerad kammarmusiker på musikfestivaler runt om i landet. Han har erhållit flera priser vid diverse nationella tävlingar. Han har studerat för professor Stefan Bojsten vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, för Jiri Hlinka och Håvard Gimse vid Barratt Dues musikinstitut i Oslo (Mastersexamen) och fick sitt solistdiplom vid Edsbergs slott för professor Mats Widlund 2015.

Solistpriset genomförs av Kungl. Musikaliska akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs Symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik. Även Malmö Live Konserthus och Norrbottensmusiken bidrar till priset.

Program

DUO: FRANSKA SONATER & SUITE ITALIENNE
Tebogo Monnakgotla  Uruppförande P2 beställningsverk
Igor Stravinskij            Suite italienne
Claude Debussy           Sonat för cello och piano d-moll
Francis Poulenc           Sonat för cello och piano FP 143

Biljetter säljs på Kulturhuset Komedianten eller 1 timme före konsertstart i biljettkassan.

 

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2019-11-17 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev