Direkt till innehållet
En del av Region Halland
ANABEL MONTESINOS
Kungsbacka Teater, Kungsbacka 2020-03-19

ANABEL MONTESINOS

INSTÄLLT

På grund av rådande osäkerhet, och de logistiska restriktioner som följer på detta ställs konserten in. Kunderna kommer att kontaktas inom kort.

 

Anabel Montesinos är en av Spaniens mest framstående inom klassisk gitarr. Hon har belönats med en mängd internationella priser och utmärkelser och har fått både kritiker och publik att häpna med sitt oerhört virtuosa och innerliga spel.

Hon började spela gitarr som sexåring, sågs tidigt som ett underbarn och har sedan utvecklats till en fullblodsmusiker. Med scenisk karisma och bländande teknik laddar varje konsert med massor av energi och starka uttryck. Anabel är uppvuxen i den kultur- och traditionsrika trakten kring Sevilla i Södra Spanien och älskar rytmerna och melodierna i de spanska danserna.

Idag turnerar Anabel i både Europa och övriga världen och har framträtt på många av de största scenerna. Hon fick stående ovationer i Carnegie Hall i New York vid inledningskonserten på sin turné 2011 och har efter det framträtt både solo och tillsammans med orkester i en rad länder på flera kontinenter: Mexiko, Italien, Bahamas, Tyskland, Rumänien, Ryssland, bland annat.

När Uppsala Internationella Gitarrfestival 2010 hade den spanska gitarren som tema var det Anabel Montesinos och den alldeles nyligen bortgångne flamencogitarristen Paco de Lucía som stod för de mest bejublade konserterna.

”Warm tone, and flawless performance by a virtuoso” The New York Times

”Hon har en varm, mycket djup kontakt med publiken.” Paco de Lucía

Speltid
1 timma utan paus

Information


Var: Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När: 2020-03-19 19:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev