Direkt till innehållet
En del av Region Halland
BESKOW o SVENSSON DUO
Släp Kyrka, Särö 2021-09-25

BESKOW o SVENSSON DUO

Sånger vid havet i Särö

Cornelia Beskow och Magnus Svensson

Sånger vid havet. Havet, med dess krafter och skiftningar, har på olika vis varit en ständig inspirationskälla för såväl konstnärer som poeter och tonsättare.

 

Det maritima bildar också den röda (eller blå?) tråden i Cornelia Beskows och Magnus Svenssons program som inleds med just titelverket – Sånger vid havet.

Cornelia Beskow, utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och Operahögskolan i Stockholm, debuterade som Hanräven i Den listiga lilla Räven på Det Kongelige i Köpenhamn 2012. 2015 sjöng hon Santuzza i Cavalleria Rusticana med Norrköpings Symfoniorkester och samma år debuterade hon som Donna Elvira i Don Giovanni på Kungliga Operan. Hennes genombrott i Stockholm blev Sieglinde i Valkyrian 2017, och efter det följde Chrysothemis i Elektra, Tatjana i Eugen Onegin och sedan Senta i Den Flygande Holländaren på Malmö Opera.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han är konstnärlig ledare för Stockholms Konserthus Romansserie och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter. Magnus CD-produktion omfattar romanser av Brahms och Mahler, violinsonater av Beethoven och Franck, pianomusik av B Tommy Andersson och tre soloskivor med musik av J S Bach, Mozart och Schumann.

Medverkande

Cornelia Beskow, sopran
Magnus Svensson, piano

Program

Gösta Nystroem
Sånger vid havet

Ture Rangström
Mälarlegender (solopiano)

Hélène Tham
Svanen, ur Sånger för en röst och piano

PAUS

Ernest Chausson
Poème de l’amour et de la mer

Information


Var: Släp Kyrka, Särö

När: 2021-09-25 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev