Direkt till innehållet
En del av Region Halland
BIORN QUARTET
Nätet, varsomhelst 2021-04-13

BIORN QUARTET

Livestreamad konsert

Kvartetten kommer till Halmstad och bjuder på en live-streamad konsert som även är premiärspelning för debutplattan som släpptes 1/3. Konserten är gratis att ta del av.

Medlemmarna

Björn Almgren (sax) har senast setts med Augustifamiljen i ”På Spåret”
Owe Almgren, bas, spelar i en trio med Zoe Rahman som är en prisbelönt jazzpianist från London. Owe har i en annan trio, barT, haft Jim Beard som gäst och gjort en turné m.m..
Karin Hammar, trombon, har spelat med några av jazzens stora som Bob Brookmeyer och Carla Bley och anlitas ofta som storbandmusiker här hemma och internationellt. Men hennes mycket vackra trombonspel har också kunnat höras i scenshower med Björn Skifs och Orup. Har flera priser i bagaget bl.a Jazzkannan 2017.
Anders Kjellberg, trummor, är en legend. När Björn kom till Gbg slutet av 80-talet hörde han honom många gånger i olika sammanhang på jazzklubben Nefertiti och blev lika glad varje gång. T.ex. Entra, Dr Dingo, Lars Jansson trio med gäster som Mike Stern och Bob Berg. Han har spelat med Rena Rama, Jazz Baltica, Chapter Seven, Kenny Wheleer, Don Cherry, Dewey Redman, Toamsz Stanko, Jon Balke o.s.v.
– Som ni förstår blir detta nåt enastående live. Kraft och energi kommer inte saknas, inte heller vackra linjer, i en slags jazzig konstmusikalisk anda.  Det blir egna kompositioner plus någon Coltrane-låt. Korta kommentarer blandat med långa samtal, säger Björn.

Sagt i media

Skivan har recenserats av Lira och OJ som skriver:
”Almgrens pianolösa kvartett slår upp ett informerat groove där det oupphörligen händer saker. Hammar och Almgren bygger kontrapunkt och kliver in och ur varandras sololinjer medan Kjellberg hela tiden understryker, bygger vidare och utvidgar tidsflödet.”
”Att det är en debut för kvartetten går inte att höra. Tvärtom är det en sällsynt samspelt konstellation som perfekt balanserar det melodiska med det kärva och atonala. Som Smooth Tracks, ett av flera toppspår. Med Owe Almgrens suggestiva elbas och Kjellbergs flytande rytmik skapas en böljande grund för det fina temat, delvis spelat som en kanon, och avigt intrikata men skönt avspända solon från Almgren och Hammar.”
Gratis digital konsert

Konserten streamas från Jazz i Halmstads FB-sida:
https://www.facebook.com/events/135053568497915

Information


Var: Nätet, varsomhelst

När: 2021-04-13 19:00

Länkar: Till Jazz i Halmstads FB-sida

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev