Direkt till innehållet
En del av Region Halland
CALEFAX REED QUINTET
Tullbrokyrkan, Falkenberg 2020-02-15

CALEFAX REED QUINTET

15 februari kl 15.00 i Falkenberg

Flyttfåglar

Calefax Reed Quintet – Oliver Boekhoorn, oboe, Ivar Berix, klarinett, Raaf Hekkema, saxofon, Jelte Althuis, basklarinett, Alban Wesly, fagott

Calefax är en sammansvetsad träblåskvintett som i över tre decennier hyllats för virtuost spelande, briljanta arrangemang och innovativa scenpresentationer. Ensemblen, som till skillnad från en traditionell träblåskvintett endast består av rörblåsinstrument, är en inspirationskälla för unga blåsare världen över. Calefax presenterar sina program på ett äventyrligt sätt samt har en unik varierad repertoar med musik från 1100-tal fram till idag. Ensemblen framför egna arrangemang och nybeställda kompositioner för den unika kombinationen av oboe, klarinett, saxofon, basklarinett och fagott, och är öppen för influenser från världsmusik, jazz och improvisation.

Ensemblen har samarbetat med bland annat pianisterna Jean-Yves Thibaudet och Ivo Janssen, violinisterna Liza Ferschtman och Claude Chalhoub, sångarna Lenneke Ruiten och Christianne Stotijn, trombonisten Christian Lindberg, Tony Overwater Trio, Cappella Amsterdam, trumpetarna Eric Vloeimans och Marco Blaauw, percussionisten Arnold Marinissen, klarinettisten Kinan Azmeh, koreograferna Boukje Schweigman och Sanne van der Put och bildkonstnärerna Jaap Drupsteen och Wouter van Reek. Calefax framförde också ledmotivet till den holländska filmen De Nieuwe wildernis från 2013.

Calefax har släppt 19 cd-skivor på det tyska bolaget MDG och på sitt eget bolag RIOJA Records. Ensemblen har turnerat i Europa, Ryssland, Kina, Indien, Turkiet, Japan, Sydafrika, Brasilien och USA. I januari 2013 hade Calefax äran att följa med den tidigare holländska drottningen Beatrix på hennes sista två statsbesök till Brunei och Singapore.

PROGRAM

Johann Wilhelm Wilms – Rondo ur Sinfonia a Grand Orchestre
Franz Liszt – ur Années de Pèlerinage (Schweiz)
Jean-Philippe Rameau – Le rappel des oiseaux
-paus-
Arvo Pärt – Arbos
Carola Bauckholt – Zugvögel
Robert Schumann – Waldszenen op 82

Information


Var: Tullbrokyrkan, Falkenberg

När: 2020-02-15 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev