Direkt till innehållet
En del av Region Halland
CAMERATA NORDICA I HALMSTAD
Kulturhuset Najaden, konsertsalen, Halmstad 2022-01-17

CAMERATA NORDICA I HALMSTAD

Ryska landskap med Andrey Baranov

Konserten är inställd.

 

Ledare och solist Andrey Baranov

Violinisten Andrey Baranov har en fantastisk karriär som enastående solist och eftertraktad ensemblepartner med konserter på de stora scenerna och festivalerna världen över. Han har vunnit många violintävlingar som t.ex. ”Queen Elisabeth Violin Competition” 2012. Andrey Baranov är förstaviolinist i välkända Ojstrach-kvartetten. För sitt första framträdande med Camerata Nordica har han valt ett program med anknytning till sitt ryska ursprung, orkesterversionen av Dimitrij Sjostakovitj kvartett nr 8 samt en version för violin och stråkar med 5 välkända stycken av Peter Tjajkovskij.

Andrey kommer dock att inleda konserten med inledningen till ”Jesu sju sista ord på korset” av Josef Haydn.

Camerata Nordica

Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester. Den håller internationell toppkvalitet och räknas som en av Europas främsta inom sin genre, vilket gång efter annan bevisats, bland annat genom sin blomstrande konsertverksamhet med utsålda konserter i Sverige och utomlands samt hyllade skivutgivningar. Utan dirigent får ensemblen en energi och ett samspel som tillsammans med en genomtänkt och kreativ programläggning blir en del av orkesterns speciella identitet. Orkestern består av ett 20-tal musiker, både fast anställda musiker och internationella frilansare som väljs från världens olika kammarmusikensembler och orkestrar eller vinnare av internationella tävlingar. För att få variation och dynamik i produktionerna väljs olika ledare till konserterna. Program bestäms sedan i samråd med ledaren som många gånger också är solist. Orkestern har förutom turnéer i Sverige, gjort många utlandsturnéer. Länder som besökts är bl.a. Argentina, Brasilien, USA, Canada, Estland, Italien, England och Wales. En viktig händelse i orkesterns historia var debuten på BBC Proms i London, världens största festival för klassisk musik. I Kalmar län har orkestern en stark relation med sin publik och vill hjälpa till att stärka länets omfattande musikliv. Ensemblen har en prioriterad uppgift i att spela för och med unga från länet bl.a. i Klassisk melodifestival och Länsstråkorkestern för ungdomar.

 

Konserten ingår i Kammarmusikkatalogen Legato som är ett samarbete mellan:
Musik i Syd, Länsmusiken i Kalmar, Musik Hallandia/Region Halland, Musik i Bleking/Region Blekinge

Legato logo

Information


Var: Kulturhuset Najaden, konsertsalen, Halmstad

När: 2022-01-17 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev