Direkt till innehållet
En del av Region Halland
CHANGE MUSIC FESTIVAL - IKONER
Flera olika spelplatser, Varberg och Kungsbacka 2019-08-15

CHANGE MUSIC FESTIVAL - IKONER

15–18 augusti i Varberg och Kungsbacka

Den 15–18 augusti är det äntligen dags för Change Music Festival. Årets festivaltema är ”Ikoner”, vilket bäddar för innerlig och gripande kammarmusik av musikhistoriens giganter, framförd av några av Europas främsta musiker.

Världsartister till Change Music Festival

Precis som vanligt har vi den stora glädjen att kunna presentera en mångfasetterad festival med både världsartister och lokala förmågor.

Programmet presenteras på www.changemusicfestival.se

Ny spelplats

Väl valda platser i Kungsbacka och Varberg är tillsammans med magnifika Tjolöholms slott festivalens arenor. I år inkluderas en ny vacker spelplats när Naturrum Fjärås Bräcka blir värd för konserten ”Naturmusik”.

Storslagen invigning på Kungsbacka Teater

Invigningskonserten hålls på Kungsbacka Teater och är fylld av historiska musikaliska milstolpar. Kvällen inleds med Darius Milhauds La Creation du Monde. Vi tolkar detta verk med egen koreografi av den banbrytande unga dansaren Ida ‘Inxi’ Holmlund. Milhauds jazzkrydda följs upp via Poulenc, Bach och Stravinsky med musik och artisteri av Magnus Lindgren, en av Sveriges främsta jazzmusiker.

Ikoniska konserter hela festivalen

Festivalen fortsätter i samma anda under totalt fyra dagar – världskända Chiaruscurokvartetten slår följe med festivalfavoriterna Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensemble – Chris Parkes och Rick Stotijn spelar sprillans ny musik av Britta Byström och Jesper Nordin – Nyckelharpsmästaren Emilia Amper möter musik av Haydn – Malin Broman och Musica Vitae tar sig an Mahler och Mendelssohn, Varbergs fästning firar med barockmusik av Johannes Rostamo och Emma Nyman.

På söndagen ger vi den mest ikoniska konserten av alla: Beethovens 9:e symfoni. Det blir en helt unik konsert i Magasinet på Tjolöholms slott med nästan 100 sångare. Solister är Karin Dahlberg, Matilda Paulsson, Alexander Grove och Lars Johansson Brissman. Större delen av alla musiker som deltar under festivalen går ihop till en imponerande orkester. Svenska Kammarkören samt medlemmar ur Varbergs Motettkör, Halmstads Oratoriekör och Härlanda Voces bildar en enda stor kör. Allt under ledning av dirigenten och konstnärlige ledaren Simon Crawford-Phillips.

– Vi har aldrig tidigare samlat en så stor och brokig skara musiker. På Change Music Festival möts världsartister och lokala stjärnor på scenerna! Där vill vi hylla musik som definierar vårt förflutna och som förenar oss nu och i framtiden – det som är våra kulturella ikoner. Come to Change Music Festival and join the Party!, säger Simon Crawford-Phillips.

Teaser och Unga musiker

Changefestivalen fortsätter arbetet med att lyfta fram nästa generations stjärnmusiker. Den 1 augusti smygstartar festivalen med en konsert i Kungsbacka kyrka med den mycket lovande violinisten Amilie Evmark från Åsa. Även violinisten Victoria Stjerna medverkar under flera konserter i programmet.

Regionalt samarbete

Change Music Festival arrangeras av Kungsbacka och Varbergs kommuner i samarbete med Region Halland/Musik Hallandia. Festivalen som numera är biennal hålls vartannat år och arrangeras i Varberg och Kungsbacka med Tjolöholms slott som vacker medelpunkt.

Läs allt om program, spelplatser och biljetter på changemusicfestival.se

Köp biljett

Information


Var: Flera olika spelplatser, Varberg och Kungsbacka

När: 2019-08-15 13:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev