Direkt till innehållet
En del av Region Halland
CHRISTOPHER HÄSTBACKA
Släp Kyrka, Kungsbacka 2021-03-20

CHRISTOPHER HÄSTBACKA

20 mars kl 16.00 i Särö

En musikalisk resa genom Beethovens liv

Christopher Hästbacka började spela piano vid sex års ålder. Han gjorde sin internationella debut vid tolvårsåldern när han uppträdde för ett fullsatt Laeiszehalle Grand Hall i Hamburg vid den Internationella Steinwayfestivalen 2001.

Christopher är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med en kandidatexamen och vid Edsbergs slott med en masterexamen och solistdiplom. Christopher har varit finalist och vunnit flera priser i nationella och internationella tävlingar. År 2016 vann han 2:a pris i Solistpriset 2016 – den högst ansedda tävlingen för klassiska musiker i Sverige och samma år spelade han också en solo recital i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus samt var mottagare av Kungliga Marianne & Sigvard Bernadotte Art Awards.

År 2018 representerade han Sverige i en turné i Japan i samband med firandet av 150 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Japan.

Christopher arbetar som solist och kammarmusiker och är konstnärlig ledare tillsammans med Andreas Lavotha för Askanäs Kammarmusikfestival. Han har spelat solo med Sveriges Radio Symfoniorkester och samarbetat med dirigenter som B Tommy Andersson och Jaime Martin. Efter sin framgång i Solistpriset har han etablerat sig som en av Sveriges mest intressanta unga pianister.

Program

Sonate No.8 Op. 13 (Pathétique)
Grave – Allegro di molto e con brio
Adagio cantabile
Rondo: Allegro

Sonate No. 23 Op. 57 (Appassionata)
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo – Presto

– paus –

Sonate No. 32 Op. 111
Maestoso – Allegro con brio ed appassionato
Arietta: Adagio molto semplice e cantabile

Information


Var: Släp Kyrka, Kungsbacka

När: 2021-03-20 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev