Direkt till innehållet
En del av Region Halland
CHRISTOPHER HÄSTBACKA
Släp Kyrka, Kungsbacka 2022-03-19

CHRISTOPHER HÄSTBACKA

Klassiskt i Släp

Christopher Hästbacka började spela piano vid sex års ålder. Han gjorde sin internationella debut vid tolvårsåldern när han uppträdde för ett fullsatt Laeiszehalle Grand Hall i Hamburg vid den Internationella Steinwayfestivalen 2001.

Christopher är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med en kandidatexamen och vid Edsbergs slott med en masterexamen och solistdiplom. Christopher har varit finalist och vunnit flera priser i nationella och internationella tävlingar. År 2016 vann han 2:a pris i Solistpriset 2016 – den högst ansedda tävlingen för klassiska musiker i Sverige och samma år spelade han också en solo recital i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus samt var mottagare av Kungliga Marianne & Sigvard Bernadotte Art Awards.

År 2018 representerade han Sverige i en turné i Japan i samband med firandet av 150 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Japan.

Christopher arbetar som solist och kammarmusiker och är konstnärlig ledare tillsammans med Andreas Lavotha för Askanäs Kammarmusikfestival. Han har spelat solo med Sveriges Radio Symfoniorkester och samarbetat med dirigenter som B Tommy Andersson och Jaime Martin. Efter sin framgång i Solistpriset har han etablerat sig som en av Sveriges mest intressanta unga pianister.

Program

Schubert , Schumann och Liszt.

Information


Var: Släp Kyrka, Kungsbacka

När: 2022-03-19 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev