Direkt till innehållet
En del av Region Halland
CORDOVAS
Kungsbacka Teater, Kungsbacka 2022-04-12

CORDOVAS

Rock från Nashville i Kungsbacka

Cordovas har sakta men säkert kopplat ett stadigt grepp om den ständigt växande skandinaviska publiken med sin översvallande musikalitet, passion och kärlek. Som ett vältrimmat monster med rastlös energi, starkt samspel och viljan att skapa musik som förenar tradition med oförutsägbarhet, är livekonserter Cordovas storhet. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap. I vår kommer de till Kungsbacka Teater.

Cordovas har en alldeles speciell relation med publiken i Skandinavien och de skulle kommit tillbaka för länge sedan om inte pandemin ställt till det. Så räkna med att vi kommer att möta ett Cordovas som är ännu mer hungrigt och spelsuget än vanligt. Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte Cordovas en skiva helt själva 2012. De tusen skivorna sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde, och en hel del nyförälskade fans förstod med sorg att det nya favoritbandet egentligen inte fanns.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte om att Cordovas var ute på vägarna igen. Det visade sig att den långa frånvaron bara var den tid som bandets ledare, tillika det musikaliska geniet, Joe Firstman behövde för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band. Men slutföra är fel ord – alla som följt Cordovas de senaste åren vet att bandet är i ständig utveckling.

Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. I bandet finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon finns det utrymme för bara om det stärker helheten. Flummiga, improviserade instrumentalpartier kan man kosta på sig om de tillför något till grupparbetet.

2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och albumet ”That Santa Fe Channel” öppnade många nya dörrar för bandet, framför allt hemma i USA. Det är med andra ord ett band på väg uppåt som nu kommer tillbaka till Europa och Skandinavien för att möta nya och gamla vänner!

Pressröster

East Nashville Americana rockers Cordovas are taking their place amongst the musical lineage of cosmic country greats like Gram Parsons, Americana poster kids Uncle Tupelo, the New Riders of the Purple Sage, and the early roots-rock of Little Feat. Led by Joe Firstman, the band is set to release it debut album That Santa Fe Channel on Aug. 10. Produced by The Milk Carton Kids’ Kenneth Pattengale, it’s a collection of songs anchored with electric guitars, rhythms and grooves that usher the songs along, mellifluous pedal steel, and sweet, sweet harmonies.

Av NPR Music

Man tar en del Laurel Canyon – LA 1969, en del The Band – Woodstock 1970 och en del Grateful Dead – San Francisco 1971. Det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av och som lika många har misslyckats att få tillnärmelsevis lika välsmakande som originalen. Fram till nu. Cordovas visar med till synes obegränsade musikalitet och hundraprocentig feeling att det är skickade för att förvalta och utveckla amerikana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.

Av Nils Hansson, DN

SPELTID

90-120 min, ingen paus

ARRANGÖR

Kungsbacka Teater

ÅLDERSGRÄNS

13 år

Köp biljett

Information


Var: Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När: 2022-04-12 19:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev