Direkt till innehållet
En del av Region Halland
DAL:UM
Kungsbacka Teater, Kungsbacka 2022-04-29

DAL:UM

Traditionell koreansk musik i Kungsbacka

Dal:um (Korea)

Två musiker. Två tunga akustiska stränginstrument. En dialog mellan traditionella och experimentella metoder. En sammansmältning av både nya möjligheter och djupt beresta resonanser.

Dal:um är en duo som startades 2018 av de två medlemmarna som spelar de traditionella koreanska instrumenten Gayageum och Geomungo. Dal:um skapar de vackraste harmonier och energier i rummet och tar dig till en annan dimension.

Namnet Dal:um syftar till människans strävan att bli bättre på vad de utför. Helt enkelt en reflektion av musikerns starka vilja och strävan att bli bättre och bättre.

Gayageum och Geomungo är traditionella stränginstrument från Korea. Trots sitt liknande utseende så är instrumenten Gayageum och Geomungo väldigt olika varandra, både till hur man spelar på dem och hur de låter. Deras silkessträngar skapar de mest fantastiska toner och när de spelas tillsammans skapar de en helt egen dimension.

Det finns en raffinerad minimalism i Dal:ums kompositioner och musikaliska uttryck. Dal:ums musik kan också ses som att de delar estetiken med asiatiskt traditionellt måleri och dess inneboende dialog (och harmoni) mellan tomhet och fullhet. Ett sådant måleri är en förfinad form där det som utelämnas ofta blir det centrala elementet i verket.

”Dal:ums musik kommer från ‘tomhet'”, säger Hyeyoung. ”Vi har arbetat för att skapa en balans mellan det ursprungliga ljudet av sidensträngar och skönheten i tomheten. Det är lätt att bli besatt av att fylla tomma utrymmen när man vill uttrycka något, så vi försöker alltid att inte fylla i saker förhastat. Vi fokuserar på skönheten i de rena ljuden och tonerna i gayageum och geomungo för att förändra ”tomhet” till ett rum av förväntan.”

Tystnad och uttryck. Samtida och traditionella. Fullhet och tomhet. Lika och olika.

 

Tips på spännande länkar:

https://glitterbeat.com/artists/dalum

https://www.youtube.com/watch?v=RrU2tuHKuT8

Köp biljett

Information


Var: Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När: 2022-04-29 19:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev