Direkt till innehållet
En del av Region Halland
DECOMPARMAIDS - INES
Grimeton, Varberg 2020-05-17

DECOMPARMAIDS - INES

17 maj kl 15.00 på Radiostationen Grimeton

Ett möte mellan flöjtkvartetten 40f och Lisa Nordström.

En unik konsert på världsarvet Radiostationen Grimeton med DECOMPARMAIDS. Lokalen kan endast ta 25 personer i publik – så först till kvarn!

På scenen

ANN ELKJÄR
JILL WIDÉN
ÅSA KARLBERG
ANNA SVENSDOTTER
LISA NORDSTRÖM elektronik

40f har sedan starten 2008 utforskat flöjtens klangvärld med nutida speltekniker och improvisation, och blandat musiken med textfragment och elektronik. Ensemblen beställer och uruppför regelbundet nya verk av svenska och utländska tonsättare, och har gjort sig ett namn på den samtida musikscenen.

Lisa Nordström har funnits på den svenska elektroniska scenen sen tidigt 2000-tal. Hon har sin bas och studio på anrika Svenska Grammofonstudion och har släppt 6 fullängdsalbum på olika bolag, bl.a Kning Disk och egna Twin Seed Recordings. Lisa har framträtt på festivaler som Sónar, Sonar Sound Tokyo, Mutek Festival, Molde Jazzfestival and Berlin Music.

Inspirerade av Lisa Nordströms musikaliska möten i filmen Sonica Sequence (2017), där hon gör platsspecifika improviserade sessions med lokala musiker på nya spelplatser runt omkring i världen, initierar 40f och Lisa Nordström ett samarbete i samma anda. I projektet Decomparmaids tar 40f och Lisa tillsammans fram ett musikaliskt grundmaterial där avantgardistisk ljudkonst blandas med knivskarp elektronika. Musik som sedan får ta färg och förändras utifrån varje ny konsertplats.

Grimeton är Decomparmaids första nedslag och också plats för några dagars labb där de fem musikerna skapar det musikaliska grundmaterialet. Radiostationen kommer alltså att sätta grundtonen för hela projektet som sedan fortsätter sin färd ut i landet.

Livesändning på nätet

Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:
www.inesplay.se

Samarbete mellan Musik Hallandia, Världsarvet Radiostationen Grimeton och
LJRecords.

www.40f.se
www.lisanordstrom.se

Information


Var: Grimeton, Varberg

När: 2020-05-17 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev