Direkt till innehållet
En del av Region Halland
DEN STORA FRÅGAN
Hotell Gästis, Varberg 2020-03-06

DEN STORA FRÅGAN

6 mars i Varberg

En av kreativ musiks mest vältaliga exponenter, sprungen ur Stockholms bördiga jazzscen kring millennieskiftet. Med sitt första band Torbjörn Zetterberg Hot Five inleddes ett fruktbart förhållande med det välrenommerade Moserobie Music Production som blomstrar än i dag, 10 album senare.

Zetterberg är en kompositör av ovanliga medel – bra känsla för att harmonisera sina uppfinningsrika melodier; hur man får en sextett att låta som en hel orkester och hur man skapar utrymme för ett oackompanjerat solo; hans något bizarra känsla för humor som ligger till grund för det driv och sväng som definierar en bra basist; och bäst av allt, respekt för sina medmusiker, vilka alltid lyckats lyfta hans kompositioner ytterligare ett snäpp.

Lekfull, kraftfull, vanvördig och fullständigt orädd presenterar Den Stora Frågan sitt fall, svarar på den ursprungliga frågan, och fortsätter så sökandet med nya frågor. 2019 släpptes en liveskiva inspelad vid Den Stora Frågans senaste framträdande (för tre år sedan), och nu, våren 2020, släpps album nummer fyra ”Are You Happy?”. Kom till Gästis Kafé & Matsalari Varberg, du kanske hittar svaret!

På scenen

Torbjörn Zetterberg – bas

Susana Santos Silva – trumpet

Mats Äleklint – trombon

Jonas Kullhammar – saxofon

Per Texas Johansson – klarinett & saxofon

Jon Fält – trummor

 

Fri entré, begränsat antal platser – kom i tid.

Foto: Knotan

Information


Var: Hotell Gästis, Varberg

När: 2020-03-06 18:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev