Direkt till innehållet
En del av Region Halland
DUO DIABAS
Hallands konstmuseum, Halmstad 2023-10-28

DUO DIABAS

INES presenterar en dynamisk duo i Halmstad

Två av Göteborgs flitigaste på den nutida musikscenen bildar en dynamisk duo med en glödande klang. My Hellgren, cello, och Anna Svensdotter, flöjter, har funnits med på den svenska musikscenen under ett flertal år, både som solister och med olika ensembler. De fångar sin publik med sina starka personliga uttryck och skapar tillsammans en delikat musikalisk väv med mystiska och intrigerande undertoner.

Vid denna konsert har de med sig två splitternya verk av de svenska tonsättarna Hanna Hartman och Tony Blomdahl. Verken är i skrivande stund inte klara än men bär arbetsnamnen Nightwatchers (Hartman) och Duo Piece (Blomdahl). Med i publiken vid denna konsert ser vi Hanna Hartman, som bor i Berlin.

Så här skriver Hanna Hartman om Nightwatchers: ” Ett stycke för cello, basflöjt och elektronik. Nattväktare i mörka rum. Okända, skrämmande klanger – men även harmoni i det första gryningsljuset. Trots allt finns det alltid något okänt runt hörnet. Horror..”

På konserten spelas även musik av av Mirjam Tally och av den australiska tonsättaren Annie Hui-Hsin Hsie, och solostycken.

 

Konserten streamas på www.inesplay.se där övriga INES konserter ligger.

Samarbete mellan Musik Hallandia, Hallands konstmueum och LJ Records.

Fri entré

 

Information


Var: Hallands konstmuseum, Halmstad

När: 2023-10-28 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev