Direkt till innehållet
En del av Region Halland
EDDA MAGNASON och SVAVAR KNÚTUR
Kungsbacka Teater, Kungsbacka 2023-09-20

EDDA MAGNASON och SVAVAR KNÚTUR

Isländska artister i Kungsbacka

Välkommen till en drömsk afton med en oförglömlig dubbelkonsert med två personliga och unika artister – båda med rötterna på Island.

Artisten Edda Magnason var stor i musikkretsarna redan innan hon blev känd för svenska folket för sin rolltolkning i filmen Monica Z. Nu är hon aktuell med en ny skiva och bjuder på en solokonsert med piano. Isländska Svavar Knútur är en musiker med en röst som alltid slår an en nerv i publiken och med sin charmiga scenpersonlighet berättar han historier som både griper tag i och får dig att skratta.

EDDA MAGNASON

Edda Magnason är aktuell med en ny skiva och med början i höst kommer hon åka ut och göra konserter med piano.

Edda berättar själv;
”Världen har varit så storlagen så länge och jag har börjat längta efter en så simpel sak som att spela och sjunga igen utan band.

Jag ser framför mig att jag är ute i världen å sätter mig nånstans å lyssnar på en trubadur eller poet som sitter själv och spelar sin musik och sina texter på nått småställe. Jag gillar verkligen den känslan. Livet liksom.

När jag var 25 år gammal turnerade jag så i Tyskland, det var bara jag och en liten väska, flera av dom gigen minns jag fortfarande som väldigt roliga. När jag är ensam blir det mer tilltal till publiken och är dom med på noterna blir det nått annat, mer mänskligt, än dom stora sammanhangen.

Det är pianot som är grunden i allt jag gör och har gjort och det är där allt började. Även om livet har tagit sig helt andra vändningar, och jag knappt övat på decennier, är det fortfarande som att komma hem när jag sätter mig där. Därför känns det inte särskilt läskigt att spela ensam, sång och piano är som en duo. Så jag är inte ensam.

Eftersom jag kommer ut med en ny skiva i vår kommer jag spela sånger därifrån men också blandat material från saker jag har gjort genom åren.”

SVAVAR KNÚTUR (IS)

Svavar Knútur är en musiker från Islands västra fjordar. Hans musik bär ofta en innerlig hållande stillhet och hans texter berör ämnen som kärlek, familj, förlåtelse och lust. Genom att ge uttryck för smärtan av de långa vintrarna, såväl som sömnlösheten i den 24 timmars lysande Isländska sommarsolen tas publiken med på en hänförande och underhållande resa.

Den som har upplevt en konsert med Svavar Knútur kommer att minnas den länge. Han har en röst som alltid slår an en nerv i publiken och med sin charmiga scenpersonlighet berättar han historier som både griper tag i och får dig att skratta.

Kvällen blir en dubbelkonsert med en artist som annoneras inom kort.

Speltid

Ca 2 tim 15 min inklusive paus

Arrangör

Kungsbacka Teater & Musik Hallandia

Köp biljett

Information


Var: Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När: 2023-09-20 19:00

Länkar:

Arrangörer

Kungsbacka Teater

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev