Direkt till innehållet
En del av Region Halland
FOLK OCH KULTUR 2021
Online, varsomhelst 2021-02-12

FOLK OCH KULTUR 2021

10-12 februari

I år genomförs konventet digitalt 10 – 12 februari. Du som besöker Folk och Kultur kommer ta del av ett spännande, inspirerande och brett programutbud, som består av över 250 programpunkter och kan laddas ner på deras webbsida.

Det är kostnadsfritt att besöka det digitala konventet. För att ta del av allt innehåll under Folk och Kultur 2021 skapar du ett konto via deras hemsida.

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent

Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd.

Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland och flera hundra externa arrangörer och utställare. Folk och Kultur äger sedan starten 2018 rum årligen i Munktellstaden i Eskilstuna.

Musik Hallandias musikaliska bidrag

Musik Hallandia deltar i invigningen av Folk och Kultur 2021 och firandet av Kungl. Musikaliska akademins 250 års-jubileum genom det nationella nätverket Regional musik i Sverige (RMS).

Direkt efter  invigningstalet får vi uppleva ett gemensamt digitalt framförande med musiker och orkestrar från hela Sverige som spelar Fredrik Högbergs specialskrivna verk ”Jubilee Theme”. Musik Hallandia är en av 14 medlemmar i RMS som bidrar musikaliskt och vi gör det med en helt ny trio skapad speciellt för detta tillfälle. Trion består av Fia Forslund (vibrafon), Mattias Grönroos (bas) och Michael Edlund (trummor).

Här kan du se Musik Hallandias bidrag

Här kan du se alla bidragen   (länk till Kungliga Musikaliska akademien)

Information


Var: Online, varsomhelst

När: 2021-02-12 16:00

Länkar:

Arrangörer

Folk och Kultur

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev