Direkt till innehållet
En del av Region Halland
GALGBERGSFESTIVALEN 2021
Galgberget, Halmstad 2021-08-14

GALGBERGSFESTIVALEN 2021

Sofia Karlsson & David Ritschard.

Välkommen till en festival med musik inom americana, visa och folkmusik.

Biljettsläpp 28/6, se länk sist på sidan.

Preliminära tider

18:00 Insläpp publik

19:00 Elin-Louise Bäcklin

20:00 David Ritschard

21.30 Sofia Karlsson

 

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige. Sofia har genom åren vunnit fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon vunnit flera andra utmärkelser och priser samt flertalet nomineringar till såväl Grammis- som Manifestgalan, där albumet “Guitar Stories” från 2019 var det senaste att bli nominerat i kategorin folkmusik/visa.
Sofia Karlsson har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos.

Ett smakprov från Sofia (Youtube)

David Ritschard

David Ritschard
David Ritschard, foto Johan Rönnow

David debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på kö för att få ösa beröm över så väl albumet ”Brobrännaren” som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna.

Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna countryfans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står – i söderort. En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet. Både albumet och hans liveframträdanden har blivit rosade i såväl musikpress som HYMN och Lira som i DN av Po Tidholm vilken utnämnde honom till det stora utropstecknet under STHLM Americana 2019.

Ett smakprov från David (Youtube)

Elin-Louise Bäcklin

Elin-Louise Bäcklin

Elin-Louise Bäcklin är lika mycket en traditionsbärare som en förnyare. Lika mycket Ulla Billquist och Maybelle Carter. Lika mycket humor som svärta. En orädd artist som älskar att stå på scen och slänga käft med publiken, men också en funderande och grunnande låtskriverska som inte väjer för allvaret.

Biljetter och publikrestriktioner

Biljettsläpp 28 juni. 250 kr,  köp hos Halmstad Tourist Centre.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer på smittsäkra arrangemang avseende antal gäster, avstånd och logistik.

Mat och dryck

Ekoteket håller öppet och tar emot förbokningar på mat. Kvällens meny:

  • Pulled pork sandwich kött eller vegetarisk
  • Charktallrik
  • Räksallad

Förbeställning gör du till Hallandsgårdens café på mailadress disakarin@hotmail.com.

För att undvika trängsel är det viktigt att du anger om du vill hämta din beställning 18-19, 19-20 eller 20-21. Maten hämtas ut vid stenmuren nedanför Hallandsgården, där finns också öl, vin och annan dryck att köpa.

 

Ett samarrangemang på Hallandsgården

Galgbergsfestivalen arrangeras på anrika Hallandsgården i centrala Halmstad. Under festivalen bjuder Musik Hallandia in publiken till en dag med härliga musikupplevelser. Arrangemanget görs i samarbete med Hallands konstmuseum, ABF Halland och den lokala arrangören Bengt-Göte Bengtsson.

 

Köp biljett

Information


Var: Galgberget, Halmstad

När: 2021-08-14 18:00

Länkar: Galgbergets webbsida

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev