Direkt till innehållet
En del av Region Halland
GALGBERGSFESTIVALEN 2021
Galgberget, Halmstad 2021-08-14

GALGBERGSFESTIVALEN 2021

Sofia Karlsson & David Ritschard klara för festivalen.

Välkommen till en festival med musik inom americana, visa och folkmusik.

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige. Sofia har genom åren vunnit fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon vunnit flera andra utmärkelser och priser samt flertalet nomineringar till såväl Grammis- som Manifestgalan, där albumet “Guitar Stories” från 2019 var det senaste att bli nominerat i kategorin folkmusik/visa.
Sofia Karlsson har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos.

Ett smakprov från Sofia (Youtube)

David Ritschard

David Ritschard
David Ritschard, foto Johan Rönnow

 

David debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på kö för att få ösa beröm över så väl albumet ”Brobrännaren” som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna.

Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna countryfans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står – i söderort. En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet. Både albumet och hans liveframträdanden har blivit rosade i såväl musikpress som HYMN och Lira som i DN av Po Tidholm vilken utnämnde honom till det stora utropstecknet under STHLM Americana 2019.

Ett smakprov från David (Youtube)

Hela programmet, biljetter och publikrestriktioner

Håll utkik här på vår sida för mer information om artister, program, tider och biljettsläpp.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inväntar med spänning 1/6 då de meddelar restriktioner och eventuella lättnader.

Ett samarrangemang

Galgbergsfestivalen arrangeras på anrika Hallandsgården i centrala Halmstad. Under festivalen bjuder Musik Hallandia in publiken till en dag med härliga musikupplevelser för både stora och små.  Arrangemanget görs i samarbete med Hallands konstmuseum, ABF Halland och den lokala arrangören Bengt-Göte Bengtsson.

 

Information


Var: Galgberget, Halmstad

När: 2021-08-14 18:00

Länkar: Galgbergets facebook-sida

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev