Direkt till innehållet
En del av Region Halland
GALGBERGSFESTIVALEN
Hallandsgården, Halmstad 2023-08-12

GALGBERGSFESTIVALEN

Två dagar med pop, visa, folktoner 11-12/8

Välkommen till en tvådagarsfestival med musik inom pop, visa och folktoner i en härlig historisk miljö med mat och dryck. I år gästas vi på fredagen av Elina Ryd, Dina Ögon och Franska Trion. På lördagen står Svavar Knutur, West of Eden och Tomas Andersson Wij på scenen.

Köp båda dagarnas biljetter till rabatterat pris fram till och med 31 maj. Barn upp till 18 år fritt inträde.

Biljetterna hittar du här.

Insläpp kl 18.00 och första artist cirka 19.00.

Lördag 12 augusti

Svavar Knutur

Den som har upplevt en föreställning av Svavar Knutur kommer att minnas den länge. Hans framträdanden är en känslomässig berg-och-dalbana mellan att bli rörd till tårar till att gråta av skratt, som drar in dig i hans förtrollning och inte släpper taget så snabbt igen. Genom att ge uttryck för smärtan av de långa vintrarna, såväl som sömnlösheten i den 24 timmars lysande isländska sommarsolen, har Svavar förvandlats till en glad och extraordinär musiker under de senaste åren. Han berättar om det hårda men inte glädjelösa livet för folket i Islands karga Västfjord med ”bomullsmjuk, nordisk hänförd folkmusik” (Rolling Stone). Brisbanes Rave Magazine krediterade honom med en ”svimningsframkallande röst” och lyfte fram den underbara enkelheten och ofiltrerade känslorna i hans låtar. Underhållning när den är som bäst! 

 

West of Eden

 

Äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken!

West of Eden är ett svenskt band med starka rötter i den engelska och irländska folkmusiken. Under drygt 20 år har de sakta men säkert byggt upp ett rykte som gjort dem till ett internationellt väletablerat band med regelbundna turnéer i Kina, Tyskland, Storbritannien & Benelux m.m.

Sen genombrottet med albumet Rollercoaster 2001 (bästas nykomling på den svenska topplistan) har West of Eden ofta riktat blickarna utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. Man har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas som varje december säljer ut stora svenska och tyska scener.

Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij

I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

Fredag 11/8

Franska Trion, Dina ögon, Elina Ryd

Här kan du se fredagens program

Arrangörer och biljettinfo

Arrangemanget görs i samarbete mellan Musik Hallandia/Kultur i Halland, Hallands konstmuseum, ABF Halland och Ekoteket.

Köp båda dagarnas biljetter till rabatterat pris fram till och med 31 maj.

Biljettsläpp 31/3.

1 dag 340 kr, 2 dagar 555 kr

Fri entré upp till 18 år.

Hitta till Hallandsgården och Galgberget

Adress: Sofiavägen, Halmstad
Busshållplats: Lasarettsvägen
GPS-koordinat: Lat N 56° 40′ 51.34″ Lon E 12° 51′ 3.2″

Köp biljett

Information


Var: Hallandsgården, Halmstad

När: 2023-08-12 18:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev