Direkt till innehållet
En del av Region Halland
GALGBERGSFESTIVALEN
Galgberget, Halmstad 2022-08-13

GALGBERGSFESTIVALEN

13-14 augusti i Halmstad

Välkommen till en tvådagarsfestival med musik inom americana, visa och folkmusik i en härlig historisk miljö.

Håll utkik i våra sociala medier för tider och biljettsläpp.

Lördag 13 augusti

Bonnie Bishop Band 

Bonnie Bishop gästade Halmstad 2017 och gav oss en magisk kväll som ingen i publiken kan ha glömt. När sista tonerna klingat ut ville ingen lämna lokalen! Nu är hon tillbaks, sångerskan och låtskrivaren, som i recensionerna jämförs med storheter som Janis Joplin, Aretha Franklin, Bonnie Raitt mfl.  

Bonnie Raitt som sjungit in flera av Bonnies låtar och tycker:  ”Isn´t she great, I love her work”!  Det blir americana med soulfylld röst när Bonnie Bishop står på scen.

Ett smakprov (youtube) 

Bonnie Bishop

The Ballroom Thieves 

Massachusettsduon The Ballroom Thieves har blivit stora publikfavoriter. Med sin intelligenta och ibland hårt politiska indiepop-americana har de nått en stor publik. Deras mest streamade låt har drygt 45 miljon spelningar på Spotify! I sommar släpps deras fjärde album ”Clouds” på prestigelabeln Nettwerk.

Martin Earley och Calin Peters heter de båda ”tjuvarna”, manligt och kvinnligt, två röster som gifter sig perfekt. Martin spelar gitarr och Calin spelar cello och bas.  

 Ett smakprov (youtube) 

The Ballroom Thieves

Nü Fiona 

Nü Fionas sound sträcker sig från kaffe och tjära utspillt över en gammal folksångsvinyl till en drömskt svävande finstämdhet någonstans i den djupa dalen av indie och folkpop. Med sång, gitarr, fiol, kontrabas och trummor skapar kvartetten en intim atmosfär där personliga men samtidigt allmängiltiga texter lockar tanken medan kroppen får röja till musikens språk. Den musikaliskt autodidakta låtskrivaren, gitarristen och sångerskan Izabelle Norén har ett uttryck som inte liknar något annat, då det är ett resultat av hennes liv som gatumusikant och vagabond. Tillsammans med Malte Zeberg – kontrabas, Jonathan Kabell – trummor och Tulda Nielsen – fiol och sång bildar de gruppen Nü Fiona. 

Nü Fiona

Söndag 14 augusti

Lars Demian & David Tallroth

Som en blandning av Karl Gerhard och Tom Waits är Lars Demian en sällsynt fågel på den svenska scenen. Halmstadsfödd gav han sig snart ut i världen för att söka lyckan som gatuartist. Väl tillbaks har Lars gett ut ett tiotal plattor med absurdism och samhällssatir. En Grammis har det blivit under åren och han är alltid älskad som scenartist. Vid sin sida har han den multibegåvade musikern David Tallroth, en attraktion bara han!

Lars Demian & David Tallroth

 

Louise Hoffsten

En svensk bluesdrottning, men Louise har också varit framgångsrik inom pop och rock. En lång karriär där hon redan 1993 fick både Grammis och vann Rockbjörnen som det årets bästa artist. I boken Blues har hon beskrivit både framgångar och motgångar med sin MS-diagnos. Louise är en högt prisad artist som fått både Cornelis och Evert Taube-stipendiet och vi är glada att ha henne i Halmstad.

Louise Hoffsten

 

Arrangörer och biljettinfo

Arrangemanget görs i samarbete mellan Musik Hallandia/Kultur i Halland, Hallands konstmuseum, ABF Halland, Ekoteket och den lokala arrangören Bengt-Göte Bengtsson.

Biljettsläpp inom kort.

Hitta till Hallandsgården och Galgberget

Adress: Sofiavägen, Halmstad
Busshållplats: Lasarettsvägen
GPS-koordinat: Lat N 56° 40′ 51.34″ Lon E 12° 51′ 3.2″

Information


Var: Galgberget, Halmstad

När: 2022-08-13 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev