Direkt till innehållet
En del av Region Halland
HALLAND OPERA AND VOCAL FESTIVAL 18/6
Flera olika platser, Halmstad och Laholm 2022-06-18

HALLAND OPERA AND VOCAL FESTIVAL 18/6

16-19 juni i Halmstad och Laholm

Spännande möten både ute och inne

Som vanligt är programmet både brett och spetsigt och innehåller allt från utomhuskonsert vid Hotell Mårtenson till en opera om Charles Manson. Och för familjerna blir det familjeföreställningar på fredag och lördag med Teater InSite i kojor i Stadsparken i Laholm och vid Hallandsgården i Halmstad.

Smygstart i Halmstad 13/6

Själva festivalen smygstartar redan på måndag 13/6 då den amerikanska ensemblen String Theory Harp och Studio Gathenhielm börjar bygga utomhusscenen vid Hotell Mårtenson i Halmstad. Föreställningen heter Frozen Waterfall och ges på torsdag 16/6.

Kvällskonserter med spännande toner

  • Invigningskonserten ”Drömmar och handling” ges på Laholms Teater 16/6 kl 19. På scenen ser vi Malin Christensson och Magnus Gilljam.
  • Fredagens kvällskonsert ges i Festsalen på Halmstad Teater: Metamorphosen – ett suggestivt musikdramatiskt verk med Sew Flunk Fury Wit.
  • Lördagskonserten Nobody, ges på Najaden i Halmstad. Det är en opera om Charles Manson som baseras på hans egna texter.
  • Söndagskvällen avslutas med konserten DrömDöden med NordicOpera och Den Ny Opera i Danmark – ett nyskrivet allkonstverk om stormande maktbegär och gränsöverskridande förvandlingar med Drottning Margareta I i centrum.

Samarbete

Halland Opera & Vocal Festival är ett samarbete mellan Musik Hallandia/Region Halland och kommunerna i Laholm och Halmstad samt Hotell Mårtenson i Halmstad.

Hela programmet och köp biljett

festivalens webbsida hittar du utförligt program och artistpresentationer.

Biljetter till samtliga föreställningar i Halmstad säljs via denna länk till Ticketmaster.se

Biljetter till föreställningarna i Laholm sälj via Nortic.se

Länk till invigningskonsert torsdag 16/6

Länk till familjeföreställningen fredag ​​17/6

Köp biljett

Information


Var: Flera olika platser, Halmstad och Laholm

När: 2022-06-18 13:00

Länkar: hallandopera.se

Arrangörer

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev