Direkt till innehållet
En del av Region Halland
HALLAND OPERA AND VOCAL FESTIVAL
Flera olika platser, Halmstad och Laholm 2022-06-16

HALLAND OPERA AND VOCAL FESTIVAL

Lägg in i kalendern redan nu: 16-19 juni

Sommaren 2022 återkommer Halland Opera & Vocal Festival i Halmstad och Laholm. Festivalen fortsätter att presentera sångkonst i olika former och sätta den mänskliga rösten i nya sammanhang. Årets tema är ”Handling och dröm” (”Action and Dreams”) och programmet bjuder på allt från historiska gestalter till suggestiv mystik.

Save the dates: 16–19 juni

Vad är en dröm? Något att vakna från eller något att stanna i? Medan handling kräver närvaro innebär drömmar frånvaro, att kunna glida undan och separera känsla från faktum. Vi talar om att förverkliga drömmar, för att koppla tanke till handling är att sammanfoga idé och verklighet. Tanken kan vara en röst i huvudet och rösten är tankens instrument.

Operan förenar den inre monologen med det aktiva handlandet. Så sker konflikter och krockar, kraschar och krumbukter. Men den konsertanta sångkonsten betonar ofta den drömmande framställningen, skild från iscensättning och aktion. Vi rör oss mellan jaget och dramat, mellan den inre och yttre världen – den vi har för oss själv och den vi delar med varandra. Vi behöver dem båda och musiken tillför både suggestion och aktivitet. Här delar vi drömmar och vidtar åtgärder.

Håll utkik på festivalens webbsida och i sociala medier för utförligt program, biljettsläpp och artistpresentationer.

Information


Var: Flera olika platser, Halmstad och Laholm

När: 2022-06-16 14:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev