Direkt till innehållet
En del av Region Halland
INES presenterar CRAIG TABORN
Stadsbiblioteket i Halmstad, Nissanscenen, Halmstad 2022-02-05

INES presenterar CRAIG TABORN

Pianokonsert med improvisationsmästaren

På grund av restriktioner kan vi bara ta in ett begränsat antal i publiken. För att säkra din plats – fyll i formuläret längst ned.

Tänk på att vi har krav på att bära munskydd. 

Den amerikanske pianisten Craig Taborn kommer under denna Europaturné med en ny liveskiva på ECM i bagaget, Shadow Plays, 10 år efter sin solopianodebut. Han är född i Detroit, har studerat vid Michigan Universitet, och hördes först i saxofonisten James Carters grupper, senare tillsammans med Roscoe Mitchell, i duos med Vijay Iyer, Chris Potters grupper mfl.

Craig Taborn är en eftertraktad pianist och en storartad improvisatör som utmanar sina idéer genom att använda olika medel för att utforska det musikaliska språket. Det är spontan komposition, som konstrueras i stunden precis som ett skrivet material. Han utforskar olika ljud och tystnader, virvlande färger, tätheter och former och skapar ny musik. Man kan kalla det ”jazz” men anknyter till en massa olika stilar och musikaliska uttryck.

Det är en av de mest spännande improviserande solopianisterna av idag, och som kommer med nyskapande idéer för solopiano. Guardian har beskrivit Craigs musik “en värld av viskande, breda figurer, ringande övertoner, avklingande ekon och glödande kontrapunktala kaskader.”.

Fri entré.

Arrangörer: Musik Hallandia, LJRecords, Halmstad Kommun

Boka din plats här  senast 4/2 kl 12.00

 

 

Information


Var: Stadsbiblioteket i Halmstad, Nissanscenen, Halmstad

När: 2022-02-05 16:00

Länkar: Craig Taborn webbsida

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev