Direkt till innehållet
En del av Region Halland
INES PRESENTERAR KIKO DINUCCI
Kulturhuset Najaden, Foajéscenen, Halmstad 2021-11-05

INES PRESENTERAR KIKO DINUCCI

Unikt gitarrsound från Brasilien

Född i Sao Paulo 1977 började Dinucci som liten behandla gitarren som en leksak imiterande rock riff innan han som tonåring övergick till punk och hardcorescenen under 90-talet.

Lika inspirerad av Joao Gilberto och Fugazi som av afrikansk polyfonisk musik och sin hemstad Sao Paulo har han skildrat dagens Brasilien på sitt nya soloalbum Rastilho.

Tidigare har han hörts i bandet Méta Méta men idéerna till soloalbumet uppkom under en sjukhusvistelse där Brasiliens nutida och dåtida problem kom för honom som inspirationskälla. Albumet hyllar revolutionärer från det förgångna, likväl folkloren i det tidiga Brasilien samtidigt som den tydliggör dagens plågor i nutida Brasilien.

Dinucci känns igen för sitt speciella gitarrsound och råa vokalinslag. Men med inslag av vilda besvärjelser till omskakande samba chorus är Rastilho inbäddat i eko av störningsmoment som nagelscratch, knak, flämtningar, morranden och ljud av strängar som slår på greppbrädan.
Kiko Dinucci har blivit en av de viktiga rösterna i nutida brasiliansk musik.

Kiko Dinucci

 

Konserten ingår i INES-serien

INES-serien är ett samarbete mellan Kultur i Halland och LJ-Records som syftar till att lyfta och visa den samtida improviserade elektroniska musiken.
INES är ett akronym som står för Improviserat Nutida Experimentellt/elektroniskt Sound.

 

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Foajéscenen, Halmstad

När: 2021-11-05 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev