Direkt till innehållet
En del av Region Halland
INES PRESENTERAR RUINER
Kulturhuset Fyren, Kungsbacka 2022-10-27

INES PRESENTERAR RUINER

Sten Sandell spelar piano och Fredrik Nyberg läser poesi

STEN SANDELL – piano, elektronik och FREDRIK NYBERG – poetiska texter

Fredrik Nyberg & Sten Sandell ”Ruiner” är ett samarbetsprojekt mellan författaren Fredrik Nyberg och musikern och komponisten Sten Sandell. I projektet iscensätts ett möte mellan nyskrivna poetiska texter och elektroakustisk improviserad musik. Mötet karaktäriseras av en samordning där de olika delarna – orden och musiken, det noterade och det improviserade – strävar mot en ömsesidig och likvärdig relation.

Sten Sandell har under drygt 40 år arbetat som musiker/komponist och turnerat världen över i bl.a. Japan, Europa, Nord-Amerika och Sydostasien och spelat med ett stort antal internationellt erkända och ledande improvisationsmusiker. Arbetar som musikdramaturg med hörspel, musik-, dans- och teaterföreställningar tillsammans med bl. a. Magnus Florin (författare, dramaturg), Willy Kyrklund, (författare), Jörgen Gassilewski (poet och författare), m.fl.

Fredrik Nyberg är väl etablerad som poet inom en nordisk kontext och har också framträtt på poesifestivaler i Norge, Danmark och Finland. Hans texter är också översatt till tyska, danska och engelska. Hösten 2008 genomförde han en kortare uppläsningsturné i Nordöstra USA. Nyberg har vidare under en längre tid intresserat sig för olika typer av intermediala representationsformer, något som exempelvis har manifesterat sig i text-ljudkonstellationen MonoMono, vars övriga medlemmar är komponisten Lars Carlsson.

Fri Entré

Livesändning på nätet

Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:
www.inesplay.se

Konserten ingår i INES-serien

INES-serien är ett samarbete mellan Kultur i Halland och LJ-Records som syftar till att lyfta och visa den samtida improviserade elektroniska musiken.
INES är ett akronym som står för Improviserat Nutida Experimentellt/elektroniskt Sound.

Läs mer om artisterna:

https://www.stensandell.com

http://www.norstedts.se/forfattare/116700-fredrik-nyberg

Information


Var: Kulturhuset Fyren, Kungsbacka

När: 2022-10-27 18:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev