Direkt till innehållet
En del av Region Halland
INES-SERIEN PRESENTERAR SOUNDANCE
Radiostationen Grimeton, Falkenberg 2021-05-22

INES-SERIEN PRESENTERAR SOUNDANCE

22 maj i Världsarvet Grimeton

SounDance är en ensemble med ett flertal CD-inspelningar och som söker nya uttryck i blandningen akustisk och elektronisk improvisation, ibland bara som duo men nu här med slagverk.

Staffan Svensson är född i Falkenberg och har under tre decennier varit aktiv på den skandinaviska och europeiska scenen för jazz och improvisationsmusik. Från akustisk till elektronisk jazz, tillsammans med nutida och experimentell konstmusik, samarbeten med kör och kammarmusik till multimedia framträdanden med contemporary dans. Han har spelat med grupper såsom Entra, Surge och Oslo 13.

Thomas Gustafsson står med båda fötterna i improvisationsmusiken. Hans bas är Göteborg, och han har under alla år sökt nya uttryck både i den akustiska och elektroniska världen och samarbetat men ett otal musiker såsom Anders Jormin, Bobo Stenson, Audun Kleive, Jon Balke, Lina Nyberg, Anders Kjellberg, Bengt Berger, Lindha Kallerdahl.

Michala Østergaard-Nielsen från Köpenhamn har ett personligt uttryck och beskrivs ha ett nästan zenbuddhistiskt förhållande till trumspel, improvisation och musik. Hon spelar i grupper/projekt såsom dansk/svenska Nuaia, David´s Angels och leder sin egen grupp Østergaard Art Quartet med den franska gitarristen Marc Ducret.

Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar: www.inesplay.se

Om vi kan presentera konserten inför publik meddelas det här på vår webbsida och i våra sociala medier.

Samarbete mellan Musik Hallandia, LJ Records, Världsarvet Radiostationen Grimeton.

Ineskonsert
Michala Østergaard-Nielsen
Staffan Svensson
Staffan Svensson
Tomas Gustafsson
Tomas Gustafsson

 

Konserten streamas och ligger kvar på Inesplay.

 

Information


Var: Radiostationen Grimeton, Falkenberg

När: 2021-05-22 15:15

Länkar: Inesplay.se

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev