Direkt till innehållet
En del av Region Halland
IRIS BERGCRANTZ o VINDLA STRING QUARTET
Nissanscenen, stadsbiblioteket Halmstad, Halmstad 2022-05-03

IRIS BERGCRANTZ o VINDLA STRING QUARTET

Jazz i Halmstad

Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz’ röst har beskrivits som känslofull, klangrik och vacker. Iris har släppt två album i eget namn: ’Different Universe’ och ’Young Dreams’ som båda mötts av fantastiska pressrosor.

Young Dreams blev nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020. Hon har uppträtt på scener som A-Trane i Berlin, Rochester International Jazz festival i New York State, London á capella festival och runt om i Europa.

Iris blev med gruppen Åkervinda Grammisnominerad 2019 och samma år uppträdde gruppen på Allsång på Skansen.

Sagt i media

”Iris Bergcrantz griper tag i lyssnaren med sin starka känsla”

”Mest av allt tycks hon utgå från en känsla. Hon gör det i varje givet stycke och utan att egentligen bekänna sig till någon särskild genre. Det faller tillbaka på ett förhållande till musiken och till texterna som kanske närmast påminner om principen med blues. När det griper tag om lyssnaren blir uttrycket större än ramverket, och lyfter i sin tur allt runt omkring”
– Johannes Cornell Dagens Nyheter

Om Vindla String Quartet

Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Kvartetten bildades år 2008 i Malmö och har med sin genreöverskridande repertoar och sina många samarbeten gjort sig kända som en av Sveriges mest spännande kammarmusikgrupper.

Kvartetten både komponerar och arrangerar musik och söker ständigt nya former och sammanhang för stråkkvartetten i vår tid.  Bland Vindlas många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Moto Boy, Miriam Bryant, Helena Josefsson, Forest & Crispian och Albin Gromer, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckelharpisten Emilia Amper.

Vindla String Quartet består av:

Caroline Karpinska – violin
Maria Bergström – violin
Elina Nygren – viola
Gerda Holmquist – cello

 

Köp biljett

Information


Var: Nissanscenen, stadsbiblioteket Halmstad, Halmstad

När: 2022-05-03 20:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev