Direkt till innehållet
En del av Region Halland
ISABELLA LUNDGREN
Stadsbiblioteket i Halmstad, Nissanscenen, Halmstad 2021-09-28

ISABELLA LUNDGREN

Härlig jazz i Halmstad

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass.  Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik. Om det senaste albumet ”Look for the Silver Lining” har sagts att det ”utstrålar närvaro av ”mindblowing” magnitud” (Mats Hallberg, OJ). En skiva med musik från den amerikanska sångboken- låtar som förhöjer, förgyller och förvandlar

Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

På scenen

Isabella Lundgren (sång),

Carl Bagge (piano)

Niklas Fernquist (kontrabas)

Daniel Fredriksson (trummor)

Daniel Migdal (violin)

Rikka Repo (violin)

Hanna Helgegren (violin)

Filip Lundberg (cello)

 

Förköp på Halmstad Turistbyrå • Lilla Torg • Halmstad • Tel. 035 – 120 200

Information


Var: Stadsbiblioteket i Halmstad, Nissanscenen, Halmstad

När: 2021-09-28 20:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev