Direkt till innehållet
En del av Region Halland
JENNIE ABRAHAMSON
Inställt, Kungsbacka 2020-11-15

JENNIE ABRAHAMSON

INSTÄLLT

Konserten är inställd.

Vi har valt att ställa in konserten på grund av nya restriktioner rörande smittspridningen av Covid-19 i Halland.

Här kan du läsa mer om de nya restriktionerna.

 

Det är självsäker och välkomnande musik som är full av berusande melodier och överraskande glittrande syntslingor. Allt drivet av en obestridlig röst som fått ta större plats för varje skiva, och som här och nu tveklöst etablerar sig som en av de främsta vi har.

Jennie Abrahamson har många utmärkelser i bagaget: Skivan ”Gemini Gemini” gav henne utmärkelsen Årets Indie på Manifestgalan. Hon nominerades, som enda svensk, till IMPALA’s European Indie Album of the Year Award och hamnade på topp 10 när kritikerna summerade musikåret 2014. Hennes femte album ”Reverseries” släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. Jennie har även framträtt på Polarprisgalan, turnernat med Loney Dear och Deportees och spelat tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove). Hon har även tolkat den klassiska låten »My favorite things« från filmen Sound of Music i en reklamfilm för Volvo.

Jennie har turnerat flitigt runt i Europa med sitt band, och runt världen med Genesissångaren Peter Gabriel. Hösten 2020 ger hon spridda, nedskalade solokonserter med endast piano som sällskap.

”Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När det bara är jag och pianot måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, och vissa låtar kan få en helt ny skrud. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat…”

Som en suggestivt eskalerande sång på väg mot ett intensivt klimax har Jennie Abrahamsons musik dragit till sig fler och fler lyssnare och lovord för varje ny skiva. Hennes egna och uppriktiga tonfall har från första början varit lika säkert som stigningen på formkurvan:

Från växtvärken på första albumet ”Lights” (2007) som handlade om att lämna uppväxten i Västerbotten, via förälskelsen i storstaden på New York-plattan ”While the sun’s still up and the sky is bright” (2009), till det kritikerhyllade genombrottet med ”The sound of your beating heart” (2011) har hon satt sin personliga prägel på allt hennes röst snuddat vid.

På senaste skivan balanserar hon självklarare än någonsin de nära relationernas nerv och direkta tonfall med en angelägen stämma som vädjar om medmänsklighet i ett allt kallare samhälle.

 

 

Köp biljett

Information


Var: Inställt, Kungsbacka

När: 2020-11-15 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev