Direkt till innehållet
En del av Region Halland
JOHN BEASLEY OCH BOHUSLÄN BIG BAND
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2022-11-13

JOHN BEASLEY OCH BOHUSLÄN BIG BAND

Grammy-belönad pianist till Halmstad

Reimagning Weather Report

Den amerikanske pianisten, kompositören och arrangören John Beasley återskapar musiken från det ikoniska jazz-rock-fusionbandet Weather Report tillsammans med Sveriges vassaste storband – Bohuslän Big Band.

Weather Report väckte sensation på 70-talets jazzscen när de genom att kombinera jazz med inslag av rock, funk, kollektiv improvisation och elektronisk musik skapade en helt ny riktning inom instrumentalmusiken. Tillsammans med Bohuslän Big Band antar Beasley utmaningen att förnya deras musik och modernisera den. Arrangemangen skapar utrymme för magiska soloimprovisationer från alla musiker och efterliknar det exalterade soundet, andan och kreativiteten som var Weather Reports signatur. Med experimentlusta, nyfikenhet och hunger tar Bohuslän Big Band och John Beasley det banbrytande bandets musik in i 2020-talet.

 

John Beasley – Grammy-belönad pianist, kompositör och arrangör

Den amerikanske pianisten, kompositören och arrangören John Beasley tillhör de där personerna som få känner till vid namn men vars verk är desto mer bekanta. Han har bland annat skrivit musik för filmer och TV-serier som Gudfadern, James Bond och Twin Peaks och spelat med storheter som Miles Davies, Destiny’s Child, James Brown och Barbra Streisand.

Beasley har flertalet Grammy-nomineringar och 2020 vann han en Grammy för bästa instrumentala arrangemang.

 

Produktionen går på turné hösten 2022.

Medverkande:

Bohuslän Big Band

John Beasley – dirigent, pianist och arrangör

Köp biljett

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2022-11-13 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev