Direkt till innehållet
En del av Region Halland
JOSEFINE LINDSTRAND
Varbergs Teater, Varberg 2022-11-10

JOSEFINE LINDSTRAND

Hyllad jazzartist till Varberg

Med en röst som ekar mystik av den svenska skogen och kristallklara sjöar skapar jazzsångerskan Josefine Lindstrand musik som frestar dig att följa med till hennes barndomsminnen.

Josefine Lindstrand är en hyllad jazzsångerska, kompositör och pianist. Josefine har varit en av Skandinaviens ledande sångerskor på jazzscenen i mer än 15 år. Hon har mottagit ett flertal utmärkelser som bland annat – ”Jazz i Sverige 2009”, En jazzkatt för årets kompositör av SR, och fått en dansk Grammy för bästa vokaljazz!

Januari 2022 släpper hon sitt nya fjärde soloalbum ”Mirages by the lake”. Albumet tar med dig på en musikalisk resa tillbaka till Josefines barndomsminnen, till de mörka och äventyrliga skogarna och kalla dolda sjölandskapen i Sverige. Förutom sin egen musik skriver Josefine också stycken för körer, storband och film.

Josefine har även sjungit med internationella storheter som Django Bates och Uri Caine samt ackompanjerat ett stort antal artister som Petra Marklund, Veronica Maggio, Laleh, och Jonathan Johansson.

Medverkande

Josefine Lindstrand – Sång, kompositioner, arrangemang

Jonas Östholm – Piano

Gunnar Halle – Trumpet

Thomas Backman-Klarinett, Basklarinett, Barytonsaxofon

Staffan Findin-Trombon, Tuba

Pär-Ola Landin – Kontrabas

Fredrik Myhr – Trummor, Effekter och Sound

 

Presenteras av På turné

 

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2022-11-10 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev