Direkt till innehållet
En del av Region Halland
KARL OLANDERSSON KVARTETT
Varbergs Teater, Varberg 2024-02-22

KARL OLANDERSSON KVARTETT

Landets bästa jazz i Varberg

Karl Olandersson Kvartett anses av många vara en av landets bästa jazzakter och konserten bjuder på medryckande sväng, melodisk och rytmisk elegans, stor dynamisk spännvidd och spännande samspel av högsta klass. Bandets musiker tillhör den absoluta toppen av svenska jazzmusiker och deras genuina kunskap om jazztraditionen kokas i kvartetten samman och ger en personlig prägel på Karl Olanderssons musik. Kvartetten har funnits sedan 2017 och har nu släppt tre skivor. 

Karl Olandersson kommer ursprungligen från Hedemora och är en av landets mest uppskattade jazztrumpetare. Vid sidan av sin egen kvartett är han flitigt anlitad som solist i olika jazzsammanhang och medverkar även i tv-produktioner som exempelvis Let’s Dance, Idrottsgalan och Allsång på Skansen. Som trumpetare är Karl inspirerad av jazzhistoriens giganter, från Armstrong till Marsalis. Musikaliskt har han genom dessa utvecklat ett personligt uttryckssätt, präglat av spontanitet, teknisk och rytmisk finess, melodisinne och en stor variation i register och dynamik. 

På scenen

Karl Olandersson trumpet 

Magnus Hjorth piano 

Martin Sjöstedt kontrabas 

Daniel Fredriksson trummor 

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2024-02-22 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev