Direkt till innehållet
En del av Region Halland
KLUBB RÖRELSE - MUSIKVIDEO
Hallands Konstmuseum, Halmstad 2022-05-25

KLUBB RÖRELSE - MUSIKVIDEO

Musikvideokväll på Hallands Konstmuseum

Klubb Rörelse bjuder in till en musikvideo-kväll på Hallands Konstmuseum. Under kvällen presenteras halländska musikvideor från olika årtionden. Programmet visar den konstnärliga och audiovisuella resa som konstformen musikvideo gjort genom åren, med halländska aktörer. Som grund för kvällens urval ligger den efterlysning som Klubb Rörelse har gjort av musikvideor från 60-talet fram till 2010-talet.

Kvällen kureras och utformas av Jonas Börjesson med hjälp av Sofie Tedenstad, musikvideokännare på Studiefrämjandet Halland. Jonas Börjesson är frilansande filmarbetare och videokonstnär som även driver eget skivbolag, och alltid har haft nära samarbeten mellan bild och musik. Jonas är uppvuxen i Halmstad och hittade tidigt musikvideon som sin första riktiga konstform, där han blandade traditionellt bildberättande med mer nyskapande videokonst och gamla arkivbilder till såväl nationella som internationella artister. Idag jobbar han främst tekniskt med svenska långfilmer och tv-serier, men är fortsatt verksam som filmare och videokonstnär på hemmaplan i Halmstad.

Om Klubb Rörelse

Kvällen arrangeras av aktörerna som står bakom Klubb Rörelse tillsammans med Studiefrämjandet Halland.

Klubb Rörelse är en programserie där du kan förvänta dig experimentella och konstartsöverskridande verk, krockar mellan uttryck och intressanta möten. Programserien är ett samarbete mellan Kultur i Halland – Film, Rum för Dans, Musik Hallandia, Art Inside Out, Konst i Halland och Hallands Konstmuseum.

Boka din plats

Klubb Rörelse ingår i entréavgiften till museet. Förboka för att säkra din plats via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00.

Information


Var: Hallands Konstmuseum, Halmstad

När: 2022-05-25 18:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev