Direkt till innehållet
En del av Region Halland
KRISTINA WINIARSKI OCH PONTUS CARRON
Tullbrokyrkan, Falkenberg 2021-03-13

KRISTINA WINIARSKI OCH PONTUS CARRON

20 mars kl 15.00 i Falkenberg

Kristina Winiarski, cello, och Pontus Carron, piano

Program

M. Kien  nyskrivet verk
D. Wirén Suite Miniature
F. Schubert  Arpeggionesonaten D. 821
S. Rachmaninov  Sonat för cello och piano, op. 19

Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurare Orden och vann 2017 tillsammans tredje pris i tävlingen ”Swedish International Duo Competition”. År 2019 vann de Ung & Lovande.

De är båda mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bland annat Uppsala Konsert & Kongress och Classic Winter Festival i Genève. Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svenska verk för gymnasieklasser. Deras spel har beskrivits med ”mycket närvaro och stort temperament”. Under 2019 har de medverkat vid Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler och gjort en skivinspelning med verk av Alice Tegnér och Laura Netzel med flera, musik som aldrig tidigare spelats in.

Kristina Winiarski, cello (f. 1994) debuterade som solist vid 16 års ålder när hon spelade Tjajkovskijs Rokokovariationer med National Symphony Orchestra på Kennedy Center of Performing Arts i Washington DC, USA. Efter det har hon framträtt som solist med bland annat Maryland Philharmonic, Stuttgart Kammerorchester, St. Petersburg State Symphony och Zagrebs Filharmoni. Våren 2019 tog Kristina sitt solistdiplom på Musikhögskolan i Malmö för professor Torleif Thedéen.

Pontus Carron, piano (f. 1993) har studerat på masterprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg i Stockholm. Studier som han avslutade med en diplomkonsert i Grünewaldsalen på Konserthuset Stockholm 2018. Pontus har fått en rad priser i internationella pianotävlingar såsom ”Citta di San Doná di Piave Piano Competition” och Stockholm International Music Competition. Han har framträtt i alla de nordiska länderna, Tyskland, Spanien och Italien.

Biljettsläpp i höst.

Konserten ingår i Kammarmusikkatalogen som är ett samarbete mellan:
Musik i Syd, Länsmusiken i Kalmar, Musik Hallandia/Region Halland, Musik i Bleking/Region Blekinge

Information


Var: Tullbrokyrkan, Falkenberg

När: 2021-03-13 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev