Direkt till innehållet
En del av Region Halland
LAURA MICHELIN O MUSICA VITAE
Rosenfredskolans Aula, Varberg 2021-10-24

LAURA MICHELIN O MUSICA VITAE

Klassisk konsert i Varberg

På scenen

Musica Vitae
Laura Michelin, flöjt
Miriam Seltzer, harpa

Program

Gunnar de Frumerie – Pastoralsvit för flöjt, stråkorkester och harpa, op. 13b

Claude Debussy – Förspel till En fauns eftermiddag, L. 86
Två danser för harpa och stråkar, L. 118 1) Danse sacrée, 2) Danse profane

Lars-Erik Larsson – Liten serenad, op. 12

André Jolivet – Konsert för flöjt och stråkar

Germaine Tailleferre – Fleurs de France

 

Musica Vitae

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Med konstnärlige ledaren Benjamin Schmid i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, musiker och tonsättare, världen över.

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. 2018 turnerade orkestern till både Schweiz och Japan och orkesterns mångsidiga repertoar syns, hörs och recenseras regel-bundet i både digital och tryckt media. Missa inte chansen att gästas av Sveriges mest spännande kammarorkester!

Laura Michelin

Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje. Vi ser fram emot att följa vår vinnare under en lång och lysande karriär.” – så löd juryns motivering vid Solistprisfinalen år 2020, som hon också vann.

Information


Var: Rosenfredskolans Aula, Varberg

När: 2021-10-24 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev