Direkt till innehållet
En del av Region Halland
LEXINGTONE QUARTET
AKiA Tap House, Kungsbacka 2023-11-11

LEXINGTONE QUARTET

Jazz i Kungsbacka

Lexingtone quartet är en ny och het kvartett med musiker från Stockholm och Göteborg. De spelar jazz med rötterna i 60-talets New York-scen och har hittat mycket inspiration från legendariska skivbolaget Blue Note’s diskografi. Bolaget hade adressen 767 Lexington Avenue. Därav namnet. På repertoaren finns musik av Lee Morgan, Freddie Hubbard och Hank Mobley. Latin, swing och groove  blandas. De har bl.a. spelat in en skiva med musik av Lars Färnlöf.

Jonne Bentlöv är en av Sveriges mest anlitade och uppskattade trumpetare. Han har gjort flera turnéer i Europa, USA, Asien och Afrika. Hans trumpetspel hörs på skivor med världsstjärnor som Ariana Grande och Tori Kelly. Han spelar även med Bo Kaspers orkester och First Aid Kit.

Joona Toivanen har också turnerat i de flesta världsdelar och gett ut eget album för internationella skivbolag som Blue Note och CAM Jazz. Hans båda senaste trio- och soloalbum var nominerade till finska Grammis i kategorin bästa jazzalbum.

Bandmedlemmar: Jonne Bentlöv trumpet, Joona Toivanen piano, Martin Sundström bas, Carl Ottosson trummor.

Information


Var: AKiA Tap House, Kungsbacka

När: 2023-11-11 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev