Direkt till innehållet
En del av Region Halland
LUIZ MURÁ
Kvarnen i Kornhult, Kornhult 2020-05-22

LUIZ MURÁ

22 maj kl 18.30 i Kornhult

Singer-songwriter från Brasilien

Med en stor fascination för bossa nova, improvisation, jazz och traditionell brasiliansk musik vill denne Rio de Janeirofödde gitarrist, låtskrivare och sångare koppla samman det brasilianska soundet med klanger, rytmer och melodier från hela i världen. Luiz Murás nya album “Origem” är en hyllning till musiken av João Gilberto, som gick bort under sommaren 2019. Med endast sin gitarr, gjord av brasilianskt rosenträ “Jacarandá Bahia”, sin röst och mikrofoner, närmar han sig bossa novans ursprung och intimitet på sitt alldeles egna sätt.

Luiz föddes i paradisstaden Rio De Janeiro – en plats där musik alltid är närvarande, där samban flödar på barer och gatorna ständigt fylls av olika rytmer och musikaliska uttryck. Med far- och morföräldrar som härstammar från Japan, Portugal, Madeira, Brasilien och Italien är det inte så konstigt att Luiz musikaliska uttryck har fått en helt egen och mångkulturell prägel.

Efter att ha studerat musik på tre prestigefyllda skolor i Brasilien, Universidade livre Tom Jobim, Universidade Berklee Souza Lima och Faculdade Santa Marcelina mottog Luiz Murá 2008 ”Premios Estimúlos Música”, ett pris för nya låtskrivare och kompositörer i São Paulo som möjliggjorde att han kunde ge ut sitt första album 2010. Luiz har arbetat med en mängd stora musiker inklusive namn som Maria Gadú, Ubaldo Versolato, Luiz Guello, Sylvinho Mazzuca, Sebastian Notini, Niclas Höglind, Kristoffer Johanson, Ricardo Vogt, Magnus Lindgren och Gustav Lundgren.

Missa inte Luiz Murá, när han på sin världsturné gör ett stop på Kvarnen Kornhult.

Musik & Mat (+ välkomstdrink) 365:-
Boka på: www.kvarnenkornhult.com

På musikkvällar öppnar vi dörrarna kl. 18:30 för välkomstdrink. Servering och evenemang startar kl. 19:00.

Kvarnen Kornhult Kornhultsvägen 24, 31053 Kornhult, Hallands Län.

 

Ett smakprov från Youtube

Information


Var: Kvarnen i Kornhult, Kornhult

När: 2020-05-22 18:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev