Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MAGNUS LINDGREN o MATS BERGSTRÖM
Kulturhuset Argus, Falkenberg 2022-01-29

MAGNUS LINDGREN o MATS BERGSTRÖM

Klassiskt och lekfullt i Falkenberg

Seriöst och lekfullt. Två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.

Magnus Lindgren och Mats Bergström har känt varandra länge och möttes musikaliskt först genom artister som t.ex. Malena Ernman och Nils Landgren. Det var bara en tidsfråga innan duo-samarbetet skulle ta form. Båda tycktes ha en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande och båda är svaga för den brasilianska musiken. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.

Mats Bergström är född 1961 i Gävle och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och har sedan dess kommit att bli en framgångsrik solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.

Magnus om Mats
Varje gång jag lyssnar eller spelar med Mats Bergström så slås jag av hans nyfikenhet och djup som verkar komma från ett musik-aliskt universum som sträcker sig från J.S. Bach till Charlie Parker. Som den världsstjärna han är på den klassiska scenen är det en inspiration att höra honom röra sig f ritt i olika stilar och att få göra tolkningar tillsammans med Mats i en rad varierande stilar där improvisationen är ständigt närvarande.

Magnus Lindgren, född 1974 i Västerås, är en mycket uppskattad och flitigt anlitad svensk jazzmusiker och kompositör. Sitt stora genombrott fick han med albumet Paradise Open som belönades med en Grammis och ”Gyllene Skivan”.

Mats om Magnus
Jag blir alltid inspirerad av att höra och se Magnus i aktion, hans f rimodiga inställning och avsaknad av all ängslighet är något jag försöker ta intryck av!”

Medverkande

Mats Bergström, gitarr
Magnus Lindgren, saxofon, flöjt och klarinett

 

Program

Astor Piazzolla
Tangons historia
Café 1930
Nattklubb 1960

Johann Sebastian Bach
Air (arr. Till Brönner)

Antonio Carlos Jobim
Chega de saudade
Samba de avião

Magnus Lindgren
Copaflat Chico Buarque
–Quem te viu, quem te vê

Baden Powell
Chôro para metrónomo

Rubem Leal Brito
Modulando

 

Biljetter

Förköp med tillägg för serviceavgift kan ske hos Turistbyrån eller via webben: (biljett 170 SEK, medlemspris 120 SEK, skolungdom 30 SEK)

 

Konserten ingår i Kammarmusikkatalogen Legato som är ett samarbete mellan:
Musik i Syd, Länsmusiken i Kalmar, Musik Hallandia/Region Halland, Musik i Bleking/Region Blekinge

Legato logo

Information


Var: Kulturhuset Argus, Falkenberg

När: 2022-01-29 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev