Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MALIN BROMAN o SIMON CRAWFORD-PHILLIPS I VARBERG
Varbergs Teater, Varberg 2022-03-20

MALIN BROMAN o SIMON CRAWFORD-PHILLIPS I VARBERG

Uruppförande i Varberg

I denna konsert framför Malin och Simon ett uruppförande av Djuro Zivkovic, skrivet för viola och piano.

Som solist har Malin Broman framträtt med orkestrar som Copenhagen Phil, BBC Scottish Symphony Orchestra och Academy of Saint Martin in-the-Fields med dirigenter såsom Daniel Harding och Neeme Järvi. Hon har även verkat som solist/konstnärlig ledare vid konserter med Trondheimsolistene, Gävle Symfoniorkester, ACO collective och Sveriges Radios Symfoniorkester. Från 2015 till 2020 verkade hon som konstnärlig ledare för kammarorkestern Musica Vitae och säsongen 19/20 tog hon över som konstnärlig ledare för Mellersta Österbottens kammarorkester.

Sedan 2008 är Malin Broman ledamot i Kungl. Musikaliska akademien, violaprofessor vid Edsbergs Musikinstitut i Stockholm och första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon mottog H.M. Konungens medalj av 8:e storleken för betydande insat-ser inom svenskt musikliv 2019.

Malin har de senaste åren uruppfört violinkonserter av bl.a. Helen Grime, Andrea Tarrodi, Rolf Martinsson, Malin Bång och Daniel Nelson. Som kammarmusiker förknippas hon med ensembler som Kungsbacka Piano Trio, Stockholm Syndrome Ensemble och Nash Ensemble i London, i vilka hon samarbetar tätt med Simon Crawford-Phillips.

Simon är en flitigt anlitad pianist som har framträtt med orkestrar som BBC Scottish Symphony Orchestra och Sveriges Radios Symfoniorkester. Simon figurerar därtill på ett flertal aktuella album där verk av tonsättare som Sofija Gubajdulina, Fanny Mendelssohn, Alban Berg och Sergej Rachmaninov framförs. Tack vare hans stora passion för samtida musik har han samarbetat med och uruppfört verk av bl.a. Thomas Adès, Britta Byström och Steve Reich. Bland hans återkommande samarbetspartners finner man namn som Colin Currie, Torleif Thedéen och Anne Sofie von Otter. Han är också chefsdirigent för Västerås Sinfonietta och verksam som konstnärlig ledare för Change Music Festival som har sin bas i Varberg och Kungsbacka/Tjolöholm.

Medverkande

Malin Broman, viola och violin
Simon Crawford-Phillips, piano

Program

Rebecca Clarke
sonat för viola

Djuro Zivkovic
Beställningsverk för turnén

PAUS

Clara Schumarnn
Romanser (violin+piano)

Johannes Brahms
Sonat nr 1 f-moll op 120(viola+piano)

 

Biljetter

Biljetter säljs på plats vid konsertlokalen en timme före konsertstart. Betalning via Swish eller kontant, vi erbjuder tyvärr inte kortbetalning.

Normalpris för konsertbiljett är 150 kr
Ungdomar under 20 år gratis

Konserten ingår i Kammarmusikkatalogen Legato som är ett samarbete mellan:
Musik i Syd, Länsmusiken i Kalmar, Musik Hallandia/Region Halland, Musik i Bleking/Region Blekinge

Legato logo

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2022-03-20 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev