Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MARIA PAULIN QUINTET
Varbergs Teater, Varberg 2021-11-04

MARIA PAULIN QUINTET

Härligt jazzsväng i Varberg

Maria Paulin och hennes kvintett bjuder på en svängig jazzkonsert med inriktning på mer eller mindre kända jazzmelodier hämtade från ”The American Songbook”. Det är blandat material med ballader och mycket swing. Maria bjuder också på flera nummer med fin scatsång.

På scenen

Lars Örback, pianist:  

Under 30 år lärare i afroamerikansk och klassisk musik i piano och ensemble på Kungliga Musikhögskolan. Spelar i många sammanhang med Sveriges jazzelit i smågrupper och storband på jazzklubbar och andra scener runt om i landet. Medverkat i flera TV-program och på inspelningar. Komponerar och arrangerar för körer och orkestrar. Ofta anlitad som ackompanjatör.

Jesper Kviberg, trumslagare:

Utbildad inom afroamerikansk tradition vid Kungliga Musikhögskolan, slagverkspedagogutbildning vid SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) samt slagverksutbildning på Kulturama. Arbetar på lilla Akademien som slagverkslärare och ensembleledare. Lång erfarenhet som frilansande musiker i Sverige och utomlands. Har spelat med internationella storheter samt många inom svensk jazzelit. Medverkar på många välkända artisters skivinspelningar och har gett ut två egna album. Har belönats med flera stipendier och priser.

Hasse Larsson, basist:

Kommer ursprungligen från Örebro. Utbildad inom afroamerikansk tradition vid Kungliga Musikhögskolan. Har sina rötter i jazz och blues och har under många år medverkat på flera välkända artisters skivinspelningar. Är en väl etablerad studiomusiker och ingår i flera musikaliska projekt inom svensk jazzelit.

Magnus Selander, tenorsax:

Började spela jazz som 15-åring efter att ha förälskat sig i en tenorsaxofon. Mestadels självlärd men har också studerat musik på bl a Birkagårdens folkhögskola. Valde dock en annan väg och arbetar idag som fotograf men intresset för jazzmusik släppte aldrig taget och idag spelar han i flera olika band mestadels i stockholmstrakten. Har också en egen kvartett som spelar musik med rötterna i 50- och 60-talet.

Maria Paulin, vokalist:

Förflutet som körsångerska i kammarkör och erfarenhet som körledare. Har gått för många sånglärare i jazz men är mestadels självlärd. Framträtt på flera mindre jazzscener i stockholmstrakten med ett antal etablerade jazzmusiker. Är till yrket logoped men har alltmer förlorat sig i jazzen på senare år. Hon framför välkända jazzstandards och har scatsång som extra krydda.

Foto: Magnus Selander

Köp biljett

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2021-11-04 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev