Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MARTIN STURFÄLT PIANO
Inställt, Falkenberg 2020-12-05

MARTIN STURFÄLT PIANO

INSTÄLLT

Konserten är inställd.

Arrangören har valt att ställa in konserten på grund av nya restriktioner rörande smittspridningen av Covid-19 i Halland.

Här kan du läsa mer om de nya restriktionerna.

Pianisten Martin Sturfält har etablerat sig som en uppmärksammad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik, bl.a. genom internationellt kritikerrosade inspelningar av Stenhammar och Wiklund på Hyperion Records. Han är en flitig gäst som solist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker.

Martin föddes i Katrineholm 1979 och började spela piano vid 4 års ålder. Han studerade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Guildhall School of Music & Drama i London. Hans huvudsakliga lärare var Esther Bodin-Karpe, Stefan Bojsten, Paul Roberts och Ronan O’Hora.

Alltsedan 11-årsdagen har Martin varit aktiv som konserterande pianist och hans framträdanden har tagit honom runtom i Skandinavien, övriga Europa, USA och Asien. Han har som solist samarbetat med framstående dirigenter som Herbert Blomstedt, Sir Mark Elder, Andrew Manze, Thomas Dausgaard, Vasily Sinaisky och Alexander Vedernikov med orkestrar som bl.a. Halléorkestern i Manchester och the New London Sinfonia i England samt med samtliga svenska symfoniorkestrar, bl.a. Kungliga filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester. Han har gett solo- och kammarmusikkonserter på bl.a. Nybrokajen 11 och Konserthuset i Stockholm, Wigmore Hall, Barbican Hall, Royal Festival Hall och Purcell Room i London, Concertgebouw i Amsterdam och Palais Beaux-Arts i Bryssel.

Martins första tävlingsframgång var 1999 då han erhöll första pris i den svenska Yamaha-tävlingen. Under de följande åren vann han förstapriser i bl.a. den engelska Yamaha-tävlingen 2002, den nordiska ”Blüthner-tävlingen” i Malmö 2002, John Ogdon Prize i London 2004 och Terence Judd Award i Manchester 2005.

Program

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) 32 Variationer c-moll WoO 80
Hugo Alfvén (1872 – 1960 ) Skärgårdsbilder op. 17
I Solglitter
II Natt
III Böljesång
Wilhelm Stenhammar (1871 – 1927)Sensommarnätter op. 33
I Tranquillo e soave
II Poco presto
III Piano: non troppo lento
IV Presto agitato
V Poco allegretto

– PAUS –

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) Preludium & Fuga c-moll BWV 847
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) Fantasi c-moll K475
Ludwig van BeethovenSonat Ess-dur op. 31 nr. 3
I Allegro
II Scherzo. Allegretto vivace
III Menuetto. Moderato e grazioso
IV Presto con fuoco

 

Information


Var: Inställt, Falkenberg

När: 2020-12-05 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev