Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MATHIAS EICK QUINTET Falkenberg
Argus, Argussalen, Falkenberg 2023-03-18

MATHIAS EICK QUINTET Falkenberg

Norsk jazz i Falkenberg

Uppskattar du ECM-jazz eller folkmusik med inslag klassisk västerländsk musik? Då är denna konsert ett måste.

Trumpetaren och multiinstrumentalisten Mathias Eick är bland de mest framstående solisterna som har sprungit ur den norska jazzscenen. Hans längtansfulla trumpetsound och melodiska kompositioner har mötts av hyllningar runt om i världen.

Multitalangfulla musikern Mathias Eick spelar en lång rad olika instrument.  Vi får höra honom på trumpet, flygelhorn och sång, tillsammans med sin kvintett.  

I Mathias Eicks hem i sydnorska byn Hem musicerade alla familjemedlemmar, så det fanns gott om instrument att lära sig. Mathias kom senare att bli något av en musikalisk schweizisk armékniv i den experimentella jazz/rock/electronicagruppen Jaga Jazzist. Under 16 år i bandet spelade han bland annat kontrabas, keyboard, valthorn och vibrafon, men huvudinstrumentet är och förblir trumpet. 

Mathias Eick är sedan 2008 knuten till prestigemärket ECM, där han hittills släppt fem lovprisade utgåvor. Den senaste av dem heter When we leave som släpptes 2021. 

På scenen

Mathias Eick Quintet:

Mathias Eick, trumpet, flygelhorn och sång

Håkon Aase, violin

Andreas Ulvo, piano

Trond Frones, kontrabas

Torstein Lofthus, trummor

Köp biljett

Information


Var: Argus, Argussalen, Falkenberg

När: 2023-03-18 18:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev