Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MATILDA LINDHOLM
Varbergs Teater, Varberg 2022-04-24

MATILDA LINDHOLM

Pianokonsert i Varberg

Matilda Lindholm är en flitigt engagerad och efterfrågad pianist – både som kammarmusiker och solist. Här får vi höra musik av Amy Beach, Claude Debussy och jubilarerna Ludvig van Beethoven och Wilhelm Stenhammar.

Efter studier på Kungliga Musikhögskolani Stockholm och Edsberg tog Matilda sin diplomexamen våren 2020, där hon under sex års tid studerade för Stefan Bojsten och Mats Widlund.

Matilda har vid sidan om sina studier framträtt regelbundet i Sverige i många olika sammanhang. År 2016 gjorde hon tillsammans medmezzosopranen Karin Osbeck en turné i Nordamerika i samband med Jenny Lind-stipendiet, och hon har även spelat i bl.a. Lettland, Finland och Frankrike. I höstas gjorde Matilda tillsammans med Pianovisions en lunchkonsertserie runtom Stockholm. Projektet kallades för Pianovisions Around Stockholm och syftade till att sprida den klassiska musiken till en bredare publik.

Ett viktigt fokus i Matildas musikerskap är att ta fram verk av tonsättare som sällan får samma spridning som mer etablerad repertoar. Senast hösten 2020 spelade Matilda Amy Beachs sällan framförda pianokonsert i Ciss-moll tillsammans med KMH:s symfoniorkester.

Som solist har Matilda därtill spelat pianokonserter av bland andra Sjostakovitj, Andrea Tarrodi och Edvard Grieg. Vid sidan av solo- och kammarmusikkarriären jobbar Matilda dessutom som instuderare på Kulturamas Operastudio.

I denna konsert får vi höra musik av Amy Beach, Claude Debussy och jubilarerna Ludvig van Beethoven och Wilhelm Stenhammar.

Program

Amy Beach
Four Sketches op. 15
– In Autumn
– Phantoms
– Dreaming
– Fire-flies

Claude Debussy
Images 2
– Cloches à travers les feuilles
– Et la lune descend sur la
– temple qui fut
– Poisson d’Or

PAUS

Wilhelm Stenhammar
Pianosonat i g-moll

Ludvig van Beethoven
Pianosonat no.30 E-dur1 op 109 i

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2022-04-24 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev