Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MATS LIDSTRÖM & LEIF KANER-LIDSTRÖM
Tullbrokyrkan, Falkenberg 2020-12-05

MATS LIDSTRÖM & LEIF KANER-LIDSTRÖM

5 december kl 15.00 I Falkenberg

Svenska Baletten 100 år – en hyllning till visionärerna i Paris 1920-25

Mats Lidström, cello
Leif Kaner-Lidström, piano

Musik av Milhaud, Dahl, Chopin, Lidström, Ravel, Porter, Honegger, Atterberg, Tailleferre och Satie

Cellisten Mats Lidström har gjort en internationell karriär som solist och kammarmusiker och är knuten till Royal Academy of Music sedan 1993. Genom åren har Mats samarbetat med kända solister såsom Anne Sofie von Otter, Vladimir Ashkenazy, André Previn och Marios Papadopoulos. Orkestrarna Oxford Philarmonic, London Symphony Orchestra, den tjeckiska Philharmonic och DSO i Berlin har också varit samarbetspartners. Inspelningar med Mats Lidström är gjorda bla. på DG, Decca, EMI och Caprice.

Pianisten Leif Kaner-Lidström är också kompositör. Efter avslutade studier i Manchester för Dina Parakhina, har han framträtt som solist och kammarmusiker i Storbritannien och internationellt. Debuten gjorde Leif i Bridgewater Hall i Manchester 2017. Med sin far han han spelat i Storbritannien, Sverige och Italien. Leif har också givit recitaler med Ann-Sofie von Otter i Australien, Nya Zeeland, Vietnam, Tyskland, Italien och Sverige.

Svenska Baletten verkade i Paris 1920-1925. Den grundades av Rolf de Maré och var en nyskapande kraft under mellankrigstiden, som sökte kombinera dans, drama, måleri, poesi, musik, akrobatik mm. Kompositörer som samarbetade med baletten var bla. Satie, Milhaud, Poulenc och Ravel.

Information


Var: Tullbrokyrkan, Falkenberg

När: 2020-12-05 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev