Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MAXWELL QUARTET Falkenberg
Kulturhuset Argus, Argussalen, Falkenberg 2023-11-11

MAXWELL QUARTET Falkenberg

Klassiskt i Falkenberg

Maxwellkvartetten består av fyra nära vänner som under uppväxten spelade folkmusik och klassisk musik tillsammans i ungdomsorkestrar och musikskolor runt om i Skottland. Officiellt startade gruppen 2010 på Royal Conservatoire of Scotland. Snart blev de utsedda till Residency Artists for Enterprise Music Scotland 2011-2013 vilket ledde till omfattande konsertturnéer.

Som vinnare av förstapriset och publikpriset vid Trondheim International Chamber Music Competition 2017 och hyllade som ”briljant fräcka, överraskande och upphetsande” av The Scottish Herald, är Maxwellkvartetten nu ansedd som en av Storbritanniens mest spännande unga stråkkvartetter. De har starka rötter i folkmusiken och är hängivna arbetet att bredda stråkkvartettrepertoaren.

Kvartetten framträder regelbundet i Europa och gjorde 2019 turnédebut i USA där omdömet från New York Times recensent löd ”uttrycksfulla artister som i sina program sammanför karisma och äventyrlighet”. Under turnén avverkades en rad utsålda konserter i New York, Florida, Kalifornien och Washington vilket ledde till att kvartetten året därpå engagerades för en än mer omfattande USA-turné.

Maxwellkvartettens debut-CD från 2019 innehåller Haydenkvartetter parallellt med egna kompositioner baserade på skotsk folkmusik. Inspelningen togs emot av en unisont hyllande kritikerkår som på samma sätt hyllade kvartettens uppföljande inspelning 2020. Under 2023 är planerna att deras tredje album ska komma ut.

Kvartettens försteviolinist Colin Scobie har regelbundet kunnat ses som ledare och solist vid ett flertal produktioner med Camerata Nordica. Nu får vi för första gången möjlighet att se och höra honom i Sverige tillsammans med Maxwellkvartetten.

Medverkande:

Colin Scoble violin, George Smith, violin, Elliot Perks, viola, Duncan Strachan, cello

Legato logga utan text

Information


Var: Kulturhuset Argus, Argussalen, Falkenberg

När: 2023-11-11 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev