Direkt till innehållet
En del av Region Halland
ME QUITTE Halland Opera & Vocal Festival
Kulturhuset Najaden, Konsertsalen, Halmstad 2020-02-21

ME QUITTE Halland Opera & Vocal Festival

Fredag 21 februari kl 19.00 i Halmstad

Scenatet:
Niels Rønsholdt (DK)
Anna Katrin Egilströs (DK)

I Me Quitte vänds den klassiska kärlekssången av Jacques Brel, Ne Me Quitte Pas (lämna mig inte), in och ut. Rønsholdt vänder på orden och ber sin älskade att lämna.

Begäret till kärlek är ett av de mest kraftfulla idealen i vår kultur. Det finns inte bara en kristen-religiös påminnelse; kärleksglädje är också ryggraden i förståelsen av livet i popkulturen. Verkligheten är dock på många sätt en annan: Kärlek är inte alltid källan till glädjande frigöring. Tvärtom, det är lika mycket roten till mänsklig olycka och förnedring: Den är självisk, oromantisk, förstörande, grym. Obehörig kärlek är kanske till och med kärnan i kärlek – och inte dess avvikelse.

En av de starkaste manifestationerna av romantisk kärlek är den moderna franska chanson, personifierad av sångare som Brel, Brassens, Piaf och andra. Här utspelas drömmen om den perfekta kärleken i musik och text, kärleken lever i den mystiska parisiska romantiken – långt ifrån lidande, förnedring, skada och ensamhet.

Djävulen ser allt inifrån och ut: I helvetet förvandlas det goda till det onda, i förvrängningen av den magiska spegeln verkar vackert hemskt. I Me Quitte tolkas det direkt: Jacques Brels chanson Ne Me Quitte Pas (lämna mig inte) klingar som ett speglat, förvrängt eko genom alla tio sångerna.

Speltid 60 minuter

 

Köp biljett

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Konsertsalen, Halmstad

När: 2020-02-21 19:00

Länkar: Festivalens webbsida

Arrangörer

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev