Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MESSIAEN QUARTET
Släp Kyrka, Kungsbacka 2024-03-23

MESSIAEN QUARTET

Klassiskt i Särö

 

Program

Brahms klarinettrio

Messiaen fantaisie, violin och piano

3 stycken av Nadia Boulanger och Illés

Drei Aqarellen for kvartett .

Artister

M. William-Olsson – violin

Victor Wennesz – klarinett

C-O Österlind – cello

K. Hyldig – piano.

Messiaen Quartet Copenhagen bildades 2018 och har sin bas i Köpenhamn. Innan de slog sig samman hade medlemmarna både tillsammans och var för sig många års erfarenhet av kammarmusikspel på internationell nivå. Utöver att gå på djupet med de mest kända verken för sin besättning, såsom Messiaens Quatuor pour la fin du temps och Hindemiths kvartett, så utvecklar de konsertprogram från olika epoker och kan därmed utnyttja de olika instrumentkombinationerna kvartetten kan ge. Alltså får man höra både solistiska prestationer, innerlig kammarmusik och orkestrala arrangemang vid en konsert med MQC. Detta möjliggör porträttkonserter av tonsättare som exempelvis Debussy och Beethoven. Den nya musiken spelar en avgörande roll för kvartettens existens, och till debutkonserten i februari 2018 uruppförde ensemblen ett stycke av danske kompositören Lars Klit. Det finns idag flera beställningar på nyskrivna verk för denna spännande kvartett.

Messiaen Quartet Copenhagen har på kort tid etablerat sig på den danska konsertscenen genom samarbete med bl. a. Danmarks Radio, som husensemble på Tivolis pingstfestival 2018 där de spelade flera konserter med exempelvis stjärnviolinisten Ray Chen, deltagande på Fejø och Bornholms kammarmusikfestivaler sommaren 2018 samt konserter hos danska musikföreningar. Kvartetten har dessutom sin egen serie med fem konserter varje säsong i hjärtat av Köpenhamn hos Østerbro Koncertforening

 

Biljetter löses vid entrén.

Information


Var: Släp Kyrka, Kungsbacka

När: 2024-03-23 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev