Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MIDVINTERVAKA
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2019-12-08

MIDVINTERVAKA

8 december kl 16.00 i Halmstad

Kom och låt oss värma oss tillsammans i en sprakande Midvintervaka med Tetra och Kaja! Ett kryddstarkt vinter-soundtrack som livar upp och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar.

Midvintervaka är tillbaka i en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid. Vi får höra nya grekiska tiggarvisor, åsnan är på väg till Betlehem i Cumbia-takt, och frosten knastrar under midvintertrötta fötter.

”Nu är det fest! Dansen ungdom medan tid är, snurra er yra i dervishens vilda dans! För vem tänder du ett ljus i advent?”

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som Midvintervakar tillsammans sedan 2011. Båda grupperna har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra en mix av olika traditioner i sina föreställningar, kryddade med slagverk, poesi och dans. Folkmusiken i Tetra har främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung.

De medverkande är några av Sveriges mest framstående folk- och världsmusiker som även syns spela i grupper som Ale Möller Band, New Tango Orquesta, Amandakören och Kultiration.

Arrangör: Bengt-Göte Bengtsson, ABF Halland, med stöd av Musik Hallandia.

Läs mer om föreställningen på deras webbsida.

Köp biljett

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2019-12-08 16:00

Länkar:

Arrangörer

Musik Hallandia

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev