Direkt till innehållet
En del av Region Halland
MIKA TAKEHARA
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2021-01-27

MIKA TAKEHARA

INSTÄLLT

Vi har valt att ställa in konserten på grund av nya restriktioner rörande smittspridningen av Covid-19 i Halland.

Här kan du läsa mer om de nya restriktionerna.

Tales of Trees

Mika Takehara, en av de mest intressanta slagverks- och marimbasolisterna idag, blandar nytt och experimentellt med äldre musik. Tales of trees är namnet på konserten men också titeln på ett av de framförda styckena, skriven av Karen Tanaka. Vi får även lyssna till mer kända kompositörer som Bach och Debussy. Sedan sin debut vid 23 års ålder har Mika Takehara framträtt som solist med orkestrar som Berliner Philharmoniker, Los Angeles Philharmonic Orchestra, Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna. Hon har även varit solist på Polarprisgalan 2015, i en hyllning till det årets pristagare Evelyn Glennie.

Mika Takehara känns igen på sin känsliga musikaliska stil och danslika framträdanden. Musiken framförs med hela kroppen, där gester, rörelser och rösten är en viktig del i framförandet. Hon skapar musik som det inte går att sätta en genre på, vilket kan bestå av inspelade ljud från vardagen, till exempel en byggarbetsplats, ljudet från ett tunnelbanetåg och fågelsång i skogen. I studion bearbetar hon dessa ljud med olika dataprogram och ny musik skapas.

 

Program

Johann Sebastian Bach
Chaconne ur partita för soloviolin nr 2
Claude Debussy
Reverie
Adolf Fredrik Lindblad
En sommarafton
Alice Tegnér
Ave Maria
Claude Debussy
Dr Gradus ad Parnassum
– paus –
Terry de May
Silence must be!
Mika Takehara
Silence
Karen Tanaka
Tales of Trees

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2021-01-27 19:00

Länkar:

Arrangörer

Musik Hallandia

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev