Direkt till innehållet
En del av Region Halland
NORDIC JAZZ MED VINCE MONDOZA OCH BBB
Varbergs Teater, Varberg 2022-10-07

NORDIC JAZZ MED VINCE MONDOZA OCH BBB

Nils Landgren, BBB med flera i Varberg

Nordiska jazzklanger med Vince Mendoza m.fl.

Nordiska jazzklanger står i fokus när Bohuslän Big Band och Vince Mendoza samlar några av Nordens bästa vokal- och instrumentalsolister. Den aktade dirigenten och arrangören Vince Mendoza är konstnärlig ledare och har arrangerat musiken och dirigerar storbandet. Utöver storbandet finns vid hans sida också solisterna Nils Landgren på trombon, vokalisten Silje Nergaard, kontrabasisten Lars Danielsson och pianisten Helge Lien. Alla har de valt sina favoriter ur den nordiska jazzskatten som i Vince Mendozas händer kläs med nya klanger, färger och känslor.

Vince Mendoza – konstnärlig ledare, arrangör och dirigent

Vince Mendoza är en aktad dirigent och en flitigt anlitad arrangör. Hans verk hörs på flertalet kritikerhyllade inspelningar av artister som Björk, Chaka Khan, Al Jarreau, Elvis Costello, Robbie Williams, Sting och Joni Mitchell. Han har vunnit sex av sina tjugofem Grammy-nomineringar. Mendozas musik har kallats subtil, komplex och full av mystiska harmonier. Själv har han omnämnts som en musikernas musiker och naturlig efterträdare till Gil Evans. Vince Mendoza är gästdirigent och arrangör hos Bohuslän Big Band under en period om två år med start 2022 och har flera planerade produktioner tillsammans med storbandet. Ett av dessa har fått titeln Nordic Jazz.

Medverkande

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Nils Landgren – trombon

Nils Landgren har varit professionell musiker sedan början av sjuttiotalet och är verksam inom en mängd genrer. Han har medverkat på över 500 album med bland annat Abba, Wyclef Jean och Herbie Hancock.

Silje Nergaard – vokalist

Silje Nergaard är en av Norges bäst säljande jazzartister genom alla tider. Hon fick sitt stora internationella genombrott 1990 med singeln Tell Me Where You’re Going där hon samarbetade med jazzlegenden Pat Metheny.

Lars Danielsson – bas

Lars Danielsson är en svensk basist, kompositör och skivproducent som sedan 1980 även släppt åtta soloalbum med Lars Danielssons kvartett.

Helge Lien – piano

Helge Lien är en internationellt hyllad norsk jazzpianist och kompositör.

 

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2022-10-07 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev