Direkt till innehållet
En del av Region Halland
NORDIC o FOLK'AVANT
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2021-11-28

NORDIC o FOLK'AVANT

Folk- och världsmusik på Najaden

”Spännande samarbete mellan två av våra mest hyllade folk/världsmusikgrupper!” 

Produktionen med Nordic och Folk’Avant är en nyproducerad kombo speciellt för projektet På Turné. Alla sex musiker kommer att delta på scenen, samtidigt. Båda banden är fyllda av lekfull spelglädje och det nordiska vemodet.

Nordic: Att låta sin musik passera sitt filter av rotade groove, lyriska klanger och outtröttliga lekfullhet som ständigt håller musiken vital och angelägen, både för sig själva och sin publik. Nordics helt egna sound bär på berättande melodier och utmanande rytmer. Trions experimentlusta utmanar och testar traditionens vaga konturer. De skapar en egen klangvärld fylld av rytm, improvisation och härlig groove. De har prisats två gånger på Folk- och världsmusikgalan, dels som årets nykomling och dels som årets grupp.

Anders Löfberg – cello, Erik Rydvall – nyckelharpa, Magnus Zetterlund – mandolin

Folk’Avant är en svenskfinsk trio där den svenska och finska folkmusiktraditionen möts i nyskrivna kompositioner. Här ryms texter på svenska och finska, flera med inspiration av Nils Ferlin, skrivna av gruppens medlemmar. Musiken präglas av virtuost ensemblespel. Tillsammans målar de upp vidsträckta nordiska ljudlandskap där rytmiska sekvenser, vibrerande stämsång och bångstyriga klanger smälter samman såväl som far iväg på solistiska äventyr. Kompositionerna finner sin väg via starka individuella uttryck. Här ryms stort och smått, allt med en obeveklig energi och stor värme. En unik sättning, en fusion av traditioner. Det blir och är Folk’Avant. 

Folk’Avant är Anna Wikenius, Maija Pokela och Anna Rubinsztein med instrumenteringen sång, kantele och fiol.

Här kan du se en hälsning

 

Biljetter via Ticketmaster och Turistbyrån, se länk nedan.

Arrangör

Bengt-Göte Bengtsson, ABF och Musik Hallandia

 

Köp biljett

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2021-11-28 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev